Amerikos karių vizitas Naujoje Akmenėje

Naujienos: Švietimas , 2019-06-18 19:15
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Birželio 17 d. Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos 7-8 klasių moksleiviai turėjo neeilinę pažintinę dieną - mokykloje svečiavosi „Civil Affairs Team“ komandos nariai iš Amerikos.

Trys kariškiai kapitonas Rajanas Hilas (Ryan Hill), komandos vadas Jeroslavas Prokhnevskis (Yaroslav Prokhnevskiy) bei seržantas Bredas Higinbothamas (Brad Higginbotham) pristatė civilių ir karių bendradarbiavimo komandos misiją, supažindino moksleivius su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, papasakojo apie Jungtinių Amerikos Valstijų armiją bei atsakinėjo į įvairiausius mokiniams aktualius klausimus.

Susitikimas su amerikiečiais jau vyksta antrus metus iš eilės. Praėjusiais metais į „Saulėtekio“ progimnaziją atvyko Amerikos diplomatės, kultūros atašė vizito, o šiemet džiaugiamės „Civil Affairs Team“ komandos nariais. Vizito tikslas - mokinių anglų kalbos vartojimo tobulinimas, siekis praplėsti akiratį bei susitikti su įvairių profesijų žmonėmis.

Naudodamiesi proga, amerikiečiams buvo suorganizuota kelionė į AB „Akmenės Cementas“ gamyklą, kurioje sužinojo, kaip atsiranda cementas, kokios sudedamosios dalys bei buvo atsakyta į daugybę įvairiausių klausimų.

Tikimės, kad bendradarbiavimas tęsis ir svečiai mūsų rajone apsilankys dar ne kartą.

Ieva Ištuganovaitė
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
visuomenės informavimo specialistė


šaltinis: http://akmene.lt/go.php/lit/Amerikos-kariu-vizitas-naujoje-akmeneje


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN