Ką tik duris atvėręs Telšių apskr. VPK sporto kompleksas-šaudykla – iš arti

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-06-17 18:27
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Buvęs Telšių karinis miestelis, kuriame XIX-XX a. dislokavosi 6-tasis pėstininkų Lietuvos kunigaikščio Margio pulkas, apėmė teritoriją tarp geležinkelio bėgių ir Karaliaus Mindaugo gatvės. Nepriklausomos Lietuvos kariuomenės naudoti pastatai okupacijos laikotarpiu buvo netvarkomi, todėl pamažu pradėjo nykti. Buvęs kareivinių pastatas gyvastį atgavo prieš dešimtmetį čia įsikūrus Telšių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui. Tačiau šalia stūksojęs buvęs karininkų klubo-valgyklos su virtuve pastatas buvo niekam nereikalingas, tad metams bėgant vis labiau griuvo.

Prieš keletą metų Lietuvos policijos departamentui prie VRM pritarus idėjai šalia policijos pastato įrengti pareigūnų fiziniam pasirengimui ir šaudybai skirtą sporto kompleksą, iš valstybės biudžeto buvo skirtos lėšos. Tad 2017 m. rugsėjo 18 dieną pasirašius statybos rangos sutartį, šimtmečio istorija alsuojantys griuvėsiai įgavo viltį prisikelti. Apleisto pastato rekonstrukcijos darbai užsitęsė kone 2 metus – 1476 kv. m. ploto pastato atidarymo juosta perkirpta šių metų birželio 5-ąją. Visam statybos darbų projektui įgyvendinti išleista 1 659 296,88 eurų.

Ką tik duris atvėrusio komplekso paskirtis – pareigūnų fizinės formos, taktikos, šaudybos įgūdžių tobulinimas, padedant dviem Telšių apskrities policijos bendruomenę kuruojantiems Lietuvos policijos mokyklos sporto instruktoriams.

Pastato pirmajame aukšte įrengta 400 kv. m. šaudykla, pritaikyta policijos pareigūnų poreikiams – šaudyti iš tarnybinių pistoletų, naudojant įvairias priedangas, specialius pratimus ir maksimalų 20 metrų atstumą. Funkcionaliai pritaikyta ir antrajame pastato aukšte esanti 375 kv. m. sporto salė, kuri skirta krepšiniui, tinkliniui, tenisui bei rankiniui žaisti. Ta pati erdvė, pagal poreikį ją transformuojant, tampa ir pareigūnų taktikos užsiėmimų vieta.

Siekiant, kad nuolat su grėsmėmis ir pavojais susiduriantys policijos pareigūnai būtų fiziškai stiprūs ir turėtų pakankamai ištvermės, naujajame pastate taip pat įrengta treniruoklių salė, kuria bus galima naudotis tiek fizinių užsiėmimų, tiek laisvu nuo tarnybos metu. Sporto bei treniruoklių salėse laukiama ne tik šiuo metu dirbanti policijos bendruomenė, bet ir Telšių apskrities policijos veteranai.

Kadangi sporto komplekso ir šaudybos erdvės skirtos visos Telšių apskr. VPK prižiūrimos teritorijos (Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės) pareigūnų treniruotėms, planuojama, kad jos bus užimtos nuolat, sporto, taktikos bei šaudybos pratyboms vykstant sudarytu grafiku.

Siekiant, kad vyktų nenutrūkstamas prevencinis darbas su visa Telšių rajono bendruomene, naujajame pastate įrengta specialiai pritaikyta saugaus eismo klasė, kurios durys plačiai atvertos tiek vaikams, tiek suaugusiems. Čia vyks saugaus eismo pamokos mažiesiems, paskaitos moksleiviams įvairiomis jų amžių atitinkančiomis temomis, prevencinis darbas su policijos rėmėjais bei visomis bendruomenėmis.

Ką tik duris atvėrusiame pastate taip pat įrengta keletas kabinetų ir poilsio kambarys darbuotojams, dušai, persirengimo ir techninės patalpos čia sportuosiantiems.

Naujajame Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato sporto komplekse-šaudykloje apsilankęs LR seimo narys Valentinas Bukauskas pasidžiaugė duris atvėrusiu funkcionaliu ir specialiai policijos pareigūnų poreikius atitinkančiu pastatu. Vizito metu, seimo narys apžvelgė čia įrengtas erdves ir išreiškė viltį, kad visos jos bus užimtos nuolat. „Šis modernus ir funkcionalus pastatas iškilo skyrus finansavimą iš valstybės biudžeto. Tai yra neįkainojama investicija, leisianti policijos pareigūnams siekti maksimalių tarnybos rezultatų, o saugaus eismo klasėje besilankysiančiai visuomenei įtvirtinti žinias, padėsiančias mažinti nusikalstamumą bei diegiamomis vertybėmis ugdyti atsakingą bei saugią jaunąją kartą“, – šio pastato nauda neabejojo V. Bukauskas.

--


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN