Plungėje „Olimpinė diena 2019“ - su Viktorija Čmilytė – Nielsen ir Henriku Žustautu

Naujienos: Sportas , 2019-05-19 20:29
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Plungės r.

Jau kaip tampanti tradicija, antrą kartą Plungės sporto ir rekreacijos centras surengė Olimpinės dienos šventę „Judėk, sužinok, atrask“, kurios pagrindinis tikslas - suteikti galimybę visiems Plungės rajono gyventojams, ypač vaikams, susipažinti ir išbandyti visas sporto šakas, kurios kultivuojamos mūsų mieste.
Gegužės 15 dienos rytą į Oginskių dvaro parką prie žirgyno rinkosi gausus būrys vaikų. Iškilmingą atidarymą pradėjo dalyvių eisena kartu su Plungės raj. Platelių meno mokyklos orkestru (vadovas Virginijus Valančius).
Į renginį pasveikinti atvyko Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, Plungės rajono savivaldybės tarybos narys Algirdas Pečiulis, seimo narys Jonas Varkalys, Plungės rajono savivaldybės vicemerė Asta Beierle-Eigirdienė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Vitalija Pociutė, skyriaus specialistė Julija Čiuželienė ir garbingiausi laukti svečiai Tarptautinė šachmatų didmeistrė Seimo narė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir eksplungiškis Rio olimpinių žaidynių dalyvis, Europos čempionas irkluotojas Henrikas Žustautas.
Smagiausia renginio dalis, kai visas būrys padarė apšilimą su R. Šilenskienės sporto klubo trenere Indre ir priėmė iššūkį įveikti olimpinę mylią (1,6 km). Tai buvo masiškiausias bėgimas - ėjimas Plungėje pasikartojantis antrą kartą. Jaunieji šachmatininkai turėjo garbės sužaisti šachmatų simultaną su tarptautine didmeistre Viktortija Čmilyte- Nielsen. Mažiausiems renginio dalyviams parengta užduotis - labirintas. Įveikę labirintą apdovanoti saldainiais ir ledais
Dalyvavo karo prievolės ir komplektavimo tarnyba iš Plungės, kurie pristatė galimybes kaip savo ateitį sieti su tarnyba. Dalyviai taip po gi galėjo susipažinti su kiekviena sporto šaka atskirai, pasikalbėti su jų treneriais, pamatyti ar išbandyti sportinį inventorių. Visi, kurie dalyvavo atskirų sporto šakų surengtose atrakcijose, gavo teisę dalyvauti loterijoje, kurios metu dvidešimt laimingųjų laimėjo prizus. Didžiausias laimėjimas - 3 dovanų čekiai po 100 eurų.
Po šventės vaikai, treneriai ir svečiai rinkosi popietės su Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Henriku Žustautu Viešojoje bibliotekoje.
Nuoširdžiai dėkojame rėmėjams – UAB „Plungės sveikatos centrui“, „Verslo stimului“, „Strategui“, „Salastai“ ir Reginos Šilenskienės sporto klubui už prisidėjimą prie šventės vykdymo.



Plungės SRC informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN