Socialinio projekto „Sidabrinė linija“ pristatymas Akmenės Viešojoje bibliotekoje

Naujienos: Savivalda , 2019-05-14 20:55
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Viešojoje bibliotekoje buvo pristatytas socialinis projektas „Sidabrinė linija“. Projektą pristatė šio projekto įkūrėjas Marius Čiuželis ir savanoriškos veiklos koordinatorė Ieva Čerbulenienė.

Projektas „Sidabrinė linija“ skirtas visiems garbaus amžiaus sulaukusiems žmonėms, kurie jaučiasi vieniši, nereikalingi, stokoja bendravimo, gyvena nutolusiose ir sunkiau pasiekiamose vietovėse, išgyvena netektis, sunkiai serga, neturi su kuo nuoširdžiai ir atvirai pasikalbėti.

Prireikus pagalbos, jaučiant poreikį būti išklausytam, ar tiesiog norint susirasti bendramintį nuolatiniam bendravimui telefonu, galima nedvejojant skambinti nemokamu telefonu 8 800 800 20. „Sidabrinės linijos“ atstovai jus išklausys, suteiks pagalbą, patars ir užregistruos draugystės ir bendravimo telefonu paslaugai. Registruotis į „Sidabrinę liniją“ gali patys senoliai, juos užregistruoti gali ir jų artimieji, draugai ar kaimynai, juos prižiūrintys socialiniai darbuotojai, slaugytojai, savanoriai ar kiti geros valios žmonės. Pasidalinkite, padrąsinkite, pakvieskite! Norėdami tapti savanoriu ir prisidėti prie draugiškesnės senatvei Lietuvos kūrimo prašome apsilankyti interneto svetainėje www.sidabrinelinija.lt ir užpildyti savanorio anketą.

Projekto vadovas Marius Čiuželis Viešajai bibliotekai padovanojo knygą „100 metų kartu. Lietuvos Valstybės raida autentiškuose šimtamečių liudijimuose“. Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė mintimis pasidalino apie Tėvą Stanislovą, apie šį prasmingą projektą, padovanojo knygą apie šviesuolį rašytoją Simoną Daukantą.

Renginyje dalyvavo Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, Naujosios Akmenės Šventosios Dvasios Atsiuntimo parapijos klebonas dek. Olijandas Jurevičius, Naujosios Akmenės Trečiojo amžiaus universiteto rektorė Rimana Vapsvienė, Akmenės rajono savivaldybės administracijos gydytoja Dalia Sketrė.

Renginio metu dalyvius sujaudino parodytas filmas „100 metų kartu“.

Teksto autorė

Viešosios bibliotekos direktorė

Zita Sinkevičienė

Kristinos Urniežienės nuotraukoje iš kairės į dešinę: projekto „Sidabrinė linija“ įkūrėjas Marius Čiuželis, Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė, savanoriškos veiklos koordinatorė Ieva Čerbulenienė, Naujosios Akmenės Trečiojo amžiaus universiteto rektorė Rimana Vapsvienė, Naujosios Akmenės Šventosios Dvasios Atsiuntimo parapijos klebonas dek. Olijandas Jurevičius


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN