Rūkorių pamėgtą „cigarečių medų“ iškopinėjo Šiaulių policijos pareigūnai

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-05-02 20:14
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnus pasiekė informacija, kad vienoje Kuršėnų kirpykloje prekiaujama kontrabandinėmis cigaretėmis, kurias kirpėja-pardavėja vadino konspiraciniu pavadinimu - „medus“.
Policijos tyrėjai balandžio 15-ąją nutarė šią informaciją patikrinti. Pirmiausia paskambino telefonu ir pasiteiravo, ar moteris turi medaus. Individualia kirpėjos veikla užsiimanti 51-nerių kuršėniškė patikino, kad šio delikateso ji turinti. Tada pareigūnai nutarė atlikti kontrolinį „pirkimą“. Peržengusiam gyvenamojo namo, kurio vienoje dalyje įrengta kirpykla, slenkstį tyrėjui buvo pasiūlyta net keleto rūšių „medaus“. Vyras pasirinko „Fest“ rūšį ir už 16 eurų nusipirko 10 cigarečių pakelių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka.
Po kontrolinio pirkimo moteriai buvo pasiūlyta pateikti visas namuose nelegaliai laikomas cigaretes. Iš virtuvėje stovinčio neveikiančio šaldytuvo moteris ištraukė dar 7 pakelius cigarečių „Fest“, 18 pakelių „NZ Gold“ bei 9 pakelius „Kopona super slims“.
Kadangi Lietuvos respublikos tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymas draudžia fiziniams asmenims įsigyti tabako gaminius, teisės aktų nustatyta tvarka nepaženklintus specialiais ženklais – banderolėmis, tai moteriai buvo pradėta administracinė teisena. Jai surašytas administracinio nusižengimo protokolas.
Administracinių nusižengimų kodeksas už prekyba akcizais apmokestinamomis prekėmis be banderolių, kai neteisėtai įsigytų, laikomų ar realizuotų prekių vertė viršija du, bet neviršija dešimt bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą nuo keturių šimtų iki vieno tūkstančio devynių šimtų eurų. Konkretų baudos dydį paskirs bylą išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismas.

Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN