Klaipėdos „Dragūno“ gimtadienis prie jūros: rankinis, tortas ir staigmena iš Suomijos

Naujienos: Sportas , 2019-04-28 09:58
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Šeštadienio popietę Klaipėdos rankinio klubas „Dragūnas“ kvietė rankinio bendruomenę ir bendraminčius kartu švęsti klubo 20-ąjį gimtadienį.

Šalia kavinės „Ateik ateik“, visai netoli jūros įrengtoje improvizuotoje rankinio aikštelėje vaikai išbandė savo jėgas mesdami į vartus, kuriuos saugojo „Dragūno“ vartininkai ir talismanas Dragas. Vaikai taip pat dalyvavo ir piešinių konkurse – piešė savo mėgstamiausią komandos žaidėją, kiti sprendė specialiai paruoštą kryžiažodį, kurio visi klausimai buvo susiję su klubo bendruomene.

Šventės dalyviai uždavė įvairių klausimų žaidėjams ir treneriams, pavyzdžiui, kuris žaidėjas labiausiai užsispyręs, kas yra žaidėjų idealas sporte, kaip jiems sekasi treniruotis, kuris komandos žaidėjas yra stipriausias, kokie tikslai kitiems metams, kokia paskutinė perskaityta knyga.

Klubas sulaukė ir dovanų. Vienas jaunasis rankininkas kiekvienam žaidėjui ir treneriams įteikė gėlių, Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis klubui padovanojo Klaipėdos miesto vėliavą, klubo prezidentas Egidijus Skarbalius atskirai padėkojo trenerei Rasai Juškėnienei ir įteikė dovaną.

Netikėčiausią staigmeną pateikė Suomijos rankinio klubas „Cocks“, kurie tiesiai į Klaipėdos pajūrį atsiuntė puokštę gėlių su sveikinimu jubiliejaus proga – šiame klube žaidžia lietuvis Giedrius Morkūnas, treneriu dirba Gintaras Savukynas.

Savo ruožtu „Dragūnas“ taip pat apdovanojo į šventę susirinkusius sirgalius ir draugus.

Taikliausiai baudinius metusiam jaunajam rankininkui įteikti naujieji klubo firminiai marškinėliai, sirgaliams – šalikai, marškinėliai, kvapukai automobiliams, be klaidų kryžiažodį išsprendusioms merginoms atiteko firminiai marškinėliai. Rankinio veteranams įteikti klubo rėmėjo „Versan“ papildai sąnariams, o ištikimiems sirgaliams padovanoti naujojo klubo partnerio Klaipėdos baseino įsteigti prizai – kvietimai apsilankyti baseine, SPA ir treniruoklių salėje.

Prizų dar sulauks ir piešinių konkurse dalyvavę vaikai – su gražiausių piešinių autoriais bus susisiekta asmeniškai.

Šventę vainikavo įspūdingas tortas, papuoštas klubo simbolika ir beveik tikru valgomu rankinio kamuoliu.

„Manau, kad pavyko padaryti taip, kaip norėjome – kad klubo gimtadienis būtų atviras renginys, kuriame visi galėtų veikti tai, kas jiems įdomu, o jeigu neįdomu, bent jau pabūti gamtoje, prie jūros. Geresnio oro net neįsivaizduoju – galima sakyti, kad buvo paskambinta „į aukščiau“.

Galbūt šiek tiek nustebino, kokie mes, lietuviai, esame kuklūs – žiūrovai, sirgaliai nedrįso imti kamuolio į rankas, kalbinti žaidėjus. Tačiau šiek tiek susikaustę buvo ir patys žaidėjai. Tokią šventę rengėme pirmą kartą, tad galbūt tiek vieni, tiek kiti nežinojome, kokia ji bus. Tikiuosi, kad tokius susibūrimus rengsime dažniau ir visi jausimės kur kas drąsiau. Nuoširdžiai ačiū visiems atėjusiems – mums buvo be galo gera visus matyti“, – aprimus gimtadienio šventės įkarščiui kalbėjo „Dragūno“ įkūrėjas ir vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Jis pridūrė, kad buvo tiesiog pritrenktas suomių klubo dovanos: „Tai buvo visiškai netikėta ir be galo malonu. Manau, tai yra pavyzdys, kaip klubai turėtų bendrauti tarpusavyje, to tikrai galime pasimokyti.“

Gimtadienio nuotraukų galeriją rasite ČIA.
Istorija
1996-1997 metais, kai Klaipėdos įmonė „Maistas“ nusprendė neberemti uostamiesčio vyrų rankinio komandos, kilo konfliktas tarp žaidėjų ir klubo vadovybės. Tuomet patys žaidėjai nusprendė imtis iniciatyvos ir suburti naują komandą.

Prisiglaudė prie Klaipėdoje jau veikusio moterų klubo, pasivadino Jaunimo rinktine „Klaipėda“ ir dalyvavo 1997-1998 metų čempionate. Pirmąkart čempionate dalyvavusi nauja komanda iškovojo bronzos medalius. Tai buvo didžiulis pasiekimas, nes prieš tai maždaug ketverius metus klaipėdiečiams pavykdavo užimti tik ketvirtąją vietą.

Kitais metais, 1999 m., buvo įkurtas visiškai naujas Klaipėdos rankinio klubas. Pasak klubo įkūrėjo ir vyr. trenerio Artūro Juškėno, buvo kilusi mintis veiklą sieti su Klaipėdoje veikiančiu Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionu ir tapti rankinio klubu, kuriame žaistų kariškiai. Su bataliono įkūrėju ir ilgamečiu vadu pulkininku leitenantu Rimantu Baltušiu buvo susitarta dėl tokio klubo kūrimo, naujai suburta rankininkų komanda gavo „Dragūno“ pavadinimą.

Per 20 savo gyvavimo metų klubas net 8 kartus tapo Lietuvos čempionais, iškovojo dešimtis įvairių taurių ir medalių, išugdė daugybę talentingų rankinio žaidėjų, kurių nemaža dalis tęsia karjerą užsienyje.

2015 metais „Dragūno“ klube įvyko labai svarbūs pokyčiai – prie vyrų komandos prisijungė moterų komanda „Dragūnas-Viesulas“, treniruojama Auksuolės Stropienės, Jolantos Mižutienės ir Jovitos Mikalauskienės. Dviejų komandų susijungimą paskatino noras vienyti uostamiesčio rankinio bendruomenę, dalintis patirtimi, skleisti žinią apie rankinį kaip ne tik vyrų, bet ir moterų sportą.

2017-2018 m. sezoną „Dragūnas“ pasitiko ambicingai – pirmą kartą klubo istorijoje pateikta paraiška dalyvauti Europos Čempionų lygoje. Vis dėlto patekti tarp stipriausių Europos komandų nepavyko.

2019 metais po sėkmingo pasirodymo Baltijos lygos reguliariajame sezone „Dragūnas“ pateko į atkrintamąsias ir iškovojo teisę žaisti Baltijos rankinio lygos finalo ketverte, ko Lietuvos komandoms nebuvo pavykę padaryti daugiau nei dešimtmetį.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN