Kuršėnuose - projektas “Meno teritorija/Tekstilė”

Naujienos: Renginiai , 2019-04-23 15:32
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Tai trečioji projekto “Meno teritorija“ paroda. Šis įvykis skirtas supažindinti su šiuolaikine tekstile bei pristatyti tris kūrėjas – Nijolę Sitonytę, Simoną Bagdonaitę-Gubinienę bei Gitaną Evseičikaitę, dirbančias skirtingomis technikomis.
Projekto tikslas yra skatinti regiono gyventojus domėtis menu, atsiriboti nuo išankstinio vertinimo bei išreikšti subjektyvias impresijas tiek verbalinėmis, tiek kūrybinėmis interpretacijomis ir tapti vykstančio meno veiksmo dalimi. Mobiliomis meno akcijomis siekiama laikinai pakeisti erdvių kontekstą, paskirtį, įprastą meno sceną, atkreipiant dėmesį ir priverčiant tam tikrą erdvę kalbėti šiuolaikinio meno kalba. Kiekvieno menininko pasaulio reflekcijos išlaisvina publiką autentiškiems
atradimas.
Šiais metais LDS “Šiaulių dailininkų organizacijos” inicijuotas projektas pristatomas 4-iuose miesteliuose – abstrakčios tapybos paroda jau pristatyta Joniškyje, grafika – Kelmėje, artimiausia paroda yra numatyta Radviliškyje. Parodose pristatomi kūrėjai, priklausantys skirtingoms meno sritims. Siekiama, kad projektas “Meno teritorija” būtų tęstinis bei suformuotų tradiciją kasmet bendradarbiauti su Šiaulių regiono miestais ir miesteliais, migruojančių meno vyksmų geografija išsiplėstų, o Šiaulių dailininkų organizacija pristatytų skirtingus ir įdomius kūrėjus.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN