Sedos bibliotekoje įvyko popietė apie biblioteką

Naujienos: Švietimas , 2019-04-18 18:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Balandžio 11 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale vyko popietė „Kas yra biblioteka?“ Renginyje dalyvavo Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos pirmokėliai su mokytoja Loreta Milieškiene.
Popietės pradžioje vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė papasakojo apie biblioteką, supažindino su skaitytojų aptarnavimo taisyklėmis ir knygų fondu. Tada, keliaudami „traukinuku“ nuo vienos lentynos prie kitos, vaikai klausėsi, kokios knygos sudėtos tose lentynose vaikams ir suaugusiesiems. Aktyvi skaitytoja, buvusi gimnazijos bibliotekininkė Danutė Mickienė pasekė pasaką apie didelius ir mažus knygų veikėjus, jų nuotykius, keliones. Popietės pabaigoje mokytoja Loreta, suskirsčiusi vaikus į grupeles, padavė jiems lapelius su užrašytu knygos autoriumi, pavadinimu. Mokiniai turėjo ieškoti knygų bibliotekos fonduose. Jei nepasisekė rasti būtent tos knygelės, vaikai rado nurodyto autoriaus kitą knygą. „Juk knygelės dažnai keliauja pas vaikučius į namus, tai gal šiuo metu ją kas skaito“, – paaiškino bibliotekininkė.


Loreta Mickienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filialo vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos Gvido Mikalausko,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos savanorio


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN