Joniškyje mergaitės sulaikė pabėgusį vairuotoją

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-04-18 17:46
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Joniškio r.

Balandžio 16 d. Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai su padėkos misija apsilankė Joniškio Mato Slančiausko progimnazijoje – atliekantis komisariato viršininko funkcijas Andrius
Klimčukas ir Veiklos skyriaus tyrėjas Sigitas Petraitis dviem trečiaklasėms moksleivėms įteikė Angelo sargo statulėles, kuriomis pagerbiami gyventojai už pilietiškumą ir pagalbą įvairiose situacijose nukentėjusiems žmonėms. Austėjos Zemkutės ir Godos Kvietkauskaitės pagalba policijos pareigūnams pavyko per pusvalandį nustatyti ir surasti pėsčiąja parbloškusio ir iš eismo įvykio nuvažiavusio automobilio vairuotoją.
Balandžio 3 d. šios dvi draugės po pamokų žingsniavo link Joniškio miesto centro. Boriso Dauguviečio gatvėje jų dėmesį patraukė stumiamo vežimėlio pagalba einanti senjorė. Tuo metu
išvažiavimu iš namo kiemo link gatvės riedėjo automobilis „VW Passat“. Akimirkai žvilgsnį kitur
nukreipusi ir vėl jį sugrąžinusi prie garbaus amžiaus moters, Austėja išvydo ją gulinčią ant kelio ir
nuvažiuojantį automobilį. Mergaitės reakcija buvo žaibiška ir labai tiksli – ji išsitraukė mobilųjį telefoną ir juo spėjo nufilmuoti nuvažiuojančią transporto priemonę. Abi su Goda jos padėjo močiutei atsistoti.
Senolė pradėjo stabdyti pravažiuojančius automobilius. Kai vienas jų sustojo, Austėja inicijavo, kad jis paskambintų bendruoju pagalbos telefonu ir informuotų apie eismo įvykį, nes pačiai buvo nedrąsu. Kol ji bendravo telefonu su pareigūnais, Goda saugojo nukentėjusiosios surinktus daiktus ir rankinę. Atvykę medikai 80-metę moterį išvežė į ligoninę, kur jai buvo diagnozuotas bendras viso kūno sumušimas. Senolė buvo išleista gydytis ambulatoriškai.
Atvykusiems policijos pareigūnams Austėjos pateikta filmuota medžiaga, kurioje matyti nuvažiuojančio automobilio valstybiniai numeriai, padėjo labai greit surasti automobilio savininką.76-erių metų joniškietis teigė, kad nepajuto, jog būtų ką nors kliudęs. Vairuotojui už neatidumą ir nesaugų vairavimą pradėta administracinė teisena. Mato Slančiausko progimnazijos direktorės pareigas laikinai einanti Violeta Zigmantienė didžiuojasi tokiu gražiu trečiaklasių poelgiu, kuris yra puikus pavyzdys kitiems.
- Manau, tokie dalykai ateina iš šeimos, daug lemia auklėjimas, pavyzdys“, - sako ji. Mergaičių mamos irgi didžiuojasi savo dukrų brandumu, sumanumu ir užuojauta žmogui. O policijos pareigūnai dėkoja mergaitėms už pagalbą ir labai vertina mažose širdelėse išsiugdytą didžiulį pilietiškumo jausmą.


Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN