Klaipėdos rankininkai sužibėjo tarptautiniame turnyre

Naujienos: Sportas , 2019-04-17 17:14
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Praėjusį savaitgalį Klaipėdos „Viesulo“ sporto centre sportuojantys jaunieji rankininkai puikiai pasirodė tradiciniame tarptautiniame rankinio turnyre Molėtuose. Dėl Molėtų sporto centro taurės šiais metais varžėsi net 42 komandos iš Estijos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos.

Auksuolės Stropienės treniruojami 2004 m. gimę vaikinai tapo savo amžiaus grupės turnyro nugalėtojais.

Jolantos Mižutienės treniruojamos 2005 m. gimusios merginos savo amžiaus grupėje užėmė antrą vietą, nusileidusios tik Kauno rajono sporto mokyklos komandai.

Be medalių grįžo tik Rasos Juškėnienės treniruojami 2006 m. gimę vaikinai, kuriems nepavyko įveikti stiprių varžovų iš Minsko (Baltarusija), Talino (Estija), Vilniaus, Kauno rajono, Molėtų. Savo amžiaus grupėje klaipėdiečiai iš 14 komandų liko septinti.

Su nugalėtojų taure grįžusių vaikinų trenerė A. Stropienė pasakojo, kad 2004 m. gimusių vaikinų amžiaus grupėje buvo 11 komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Pogrupyje klaipėdiečiai įveikė Šalčininkų rajono Eišiškių sporto mokyklos komandą ir Polvos komandą iš Estijos. Pusfinalyje nugalėti bendraamžiai iš Panevėžio, o finale – Talino (Estija) komanda.



Vaikinų trenerė juokavo, kad po tokios pergalės visiems „išdygo sparnai“. A. Stropienė gyrė savo auklėtinius už puikų komandinį žaidimą.

„Vaikinai labai tiksliai kovėsi, buvo tikrai aštrios kovos, nes teko žaisti su labai stipriomis komandomis. Net galvojome, kad iškrisime ir į finalą nepateksime, tačiau mums pasisekė. Gavome labai gerų pamokų, nes turėjome tikrai stiprių varžovų. Kovėmės už Klaipėdą, už „Dragūno“ vardą, už Lietuvą.

Visa komanda labai puikiai sužaidė. Visi buvo tokie vieningi ir taip gerai žaidė, kad net buvo sudėtinga išrinkti geriausią žaidėją. Po ilgų svarstymų geriausio žaidėjo prizu buvo įvertintas Justas Čėsna, prie kurio puikaus pasirodymo prisidėjo visa komanda. Tai buvo tikras komandinio žaidimo pavyzdys“, – džiaugėsi A. Stropienė.

Tarptautinio turnyro nugalėtojais tapo: Reinartas Pašilis, Edvinas Aidukonis, Laurynas Dačkauskas, Tomas Drakšas, Edvinas Bručkus, Ramojus Mažrimas, Justas Čėsna, Stepan Shramkov, Erikas Ivanauskas, Rimantas Jančauskas ir Nojus Vaičikauskas.

Vaikinų trenerė A. Stropienė sakė, kad šiuo metu komanda ruošiasi Lietuvos čempionato pabaigai.

„Mūsų tikslas yra patekti į finalą. Tikslai dideli, tikimės, kad pasiseks. Šiuo metu vyksta atkrintamosios rungtynės. Dar nežinome, su kuo reikės žaisti, tačiau bet kuriuo atveju norime kovoti dėl medalių“, – kad sezoną pavyks užbaigti skambiai, vylėsi A. Stropienė.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN