Klaipėdos kriminalistai nustatė, kad netinkamą skerdieną galimai „palaimino“ veterinaras (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-04-11 16:40
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos gydytojo galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.
Galimos korupcijos požymiai paaiškėjo VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams atliekant vienos uostamiesčio bendrovės maisto produktų kontrabandos ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ikiteisminį tyrimą, kuris dar tęsiamas.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pasienio veterinarijos posto vyresnysis gydytojas į teisėsaugininkų akiratį pateko po to, kai, įtariama, bendrovės vadovo prašymu tyčia neatliko bendrovės gabenamos prekės veterinarinio tikrinimo bei padarė atitinkamus įrašus iš Ukrainos į Europos Sąjungą atgabento krovinio su šaldyta skerdiena dokumentuose.
Muitinėje patikrintas krovinys neturėjo privalomojo veterinarijos sertifikato, tačiau šalutiniai gyvūniniai produktai vis dėlto pateko į rinką kaip žmonių vartojimui tinkamas produktas, o apie 14 tonų draudžiamos produkcijos bendrovė realizavo Lietuvoje ir Lenkijoje.
Įtariamajam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.
Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, jeigu dėl to didelės žalos patyrė valstybė, Europos Sąjunga, tarptautinė viešoji organizacija, juridinis ar fizinis asmuo, baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN