Akmeniškiai savo talentais džiugino koniniečius

Naujienos: Sportas , 2019-04-10 16:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Balandžio 5-8 dienomis Akmenės rajono delegacija viešėjo Lenkijos Respublikos Konino mieste. Akmenės rajono ir Konino miesto savivaldybes sieja tamprūs, net 20 metų bendradarbiavimo ryšiai.

Šiemet Konine surengtas jau XII miestų partnerių kultūros festivalis. Jame Akmenės kraštui atstovavo Naujosios Akmenės muzikos mokyklos mokytojų liaudiškos muzikos kapela (Danguolė Vanagienė, Stanislovas Altukavičius, Romena Šimkuvienė, Valdas Bogavičius, Rima Šmigelskienė, Rimantas Gintauskas, Tautvydas Karalius, vadovas - Algis Gulbinas) ir rajono tautodailininkų sąjungos nariai (ventiškiai Lionė Stupurienė, Jolanta ir Rimantas Balčiauskai, Ona Deniušienė iš Naujosios Akmenės, akmeniškė Darija Vaičiuvienė).

Naujosios Akmenės muzikos mokyklos mokytojai gausiai Konino miesto publikai padovanojo įdomią koncertinę programą, o Akmenės krašto tautodailininkai festivalio metu vykusioje mugėje pristatė savo sukurtus dirbinius – karoliukais išmegztas riešines, austas juostas, medžio, odos dirbinius ir pelnė kitų festivalio dalyvių bei žiūrovų simpatijas. Menininkai ne tik demonstravo savo darbus, bet ir paaiškino, parodė kūrybinių procesų subtilybes. Konino gyventojai mėgsta rinktis ryškesnių spalvų, blizgesnius gaminius. Net pasiūlė idėjų, kokios paskirties gaminių norėtų kitų metų festivalio mugėje. Ir, kaip visada, labai prašė atvežti lietuviškos juodos duonos. Šia duona festivalio dalyviai vaišinami kone kasmet, 2012 metais ji pelnė didįjį prizą – pripažinta skaniausia.

Be akmeniškių, šiemetiniame Konino miestų partnerių kultūros festivalyje dalyvavo delegacijos iš kaimyninio Joniškio rajono, taip pat iš Latvijos, Rusijos, Ukrainos, Čekijos, Bulgarijos, Ispanijos, Vokietijos, Kinijos.

Akmeniškių delegacijos atstovai Konino miesto vadovams įteikė puoštos lietuviškos duonos ir Akmenės krašto bei Lietuvos savitumą atspindinčių suvenyrų, kurių parūpino Akmenės rajono savivaldybė. Taipogi viešnagės metu akmeniškių delegacija apsilankė netoli Konino esančioje piligrimų gausiai lankomoje Lichenio bazilikoje. Iš draugiško Konino miesto akmeniškiai grįžo kupini vertingos patirties ir noro brandinti naujas menines idėjas.

Nuotraukose: koncertuoja Naujosios Akmenės muzikos mokyklos mokytojų liaudiškos muzikos kapela;

tautodailininkai (iš kairės) Ona Deniušienė, Lionė Stupurienė, Darija Vaičiuvienė, Jolanta Balčiauskienė ir Rimantas Balčiauskas prie savo kūrinių.

Parengė Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė

šaltinis: http://akmene.lt/go.php/lit/Akmeniskiai-savo-talentais-dziugino-koniniecius


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN