Saugiausia tapusi telšiškių Limontų šeima namo grįžo elektriniu paspirtuku

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-04-06 19:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Balandžio 6-ąją jau tryliktus metus Lietuvoje minima Saugaus eismo diena, Telšių rajono gyventojus ir miesto svečius sukvietė į miesto centrą, kur vyko spalvingas, įdomus ir apie saugumo svarbą primenantis renginys šeimoms. Lietuvos Kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas bei renginyje dalyvavęs Telšių policijos kapelionas prelatas Juozas Šiurys pasidžiaugė gausiai susirinkusiais miestelėnais ir visiems linkėjo saugių kelionių kasdien.

Saugaus eismo dieną pradėjo gausi, iš visos Lietuvos suvažiavusių tarnybinių policijos motociklų kolona miesto gatvėmis. Su į aikštę atvykusiais pareigūnais pabendrauti ir jų transportą apžiūrėti turėjo galimybę visi šventės dalyviai. Didelio gyventojų dėmesio sulaukė vienintelė Lietuvoje daug priešnuodžių prieš Kelių eismo taisyklių pažeidėjus turinti juododi „Audi“, kuri saugaus eismo dieną aplankė Telšius.

Renginyje dalyvausi ir su vaikais bendravusi Kakė Makė bei jos bičiulis Netvarkos nykštukas visas šeimas pakvietė į „Saugiausios šeimos“ konkursą, kurio metu šeimoms teko atlikti tris rungtis. Suaugusiems VĮ „Regitra“ atstovai pateikė rungtį, kurios metu dalyviai privalėjo automobilį įvaryti į garažą ir jį priparkuoti prie bortelio bei atlikti trumpą Kelių eismo taisyklių testą. Vaikus savo atsivežtais dviratukais ir paspirtukais atlikti rungtį pakvietė Telšių mamyčių klubo atstovės. Trečiąją rungtį visai šeimai parengė Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. „Saugiausios šeimos“ dalyviai turėjo teisingai uždėti tvarstį ant imituotų žaizdų, pademonstruoti pagrindines žmogaus gaivinimo taisykles.

Kol konkurse dalyvaujančios šeimos atlikinėjo joms parengtas užduotis, visiems kitiems renginio dalyviams nuobodžiauti neteko. Itin įdomią ir naudingą pamoką pateikė Lietuvos automobilių kelių direkcija, kurios atstovai suteikė galimybę išbandyti saugos diržų efektyvumą automobiliui verčiantis. Į miesto aikštę atvežtas raudonas automobilis sulaukė itin didelio susidomėjimo ir vieną po kito skaičiavo apsivertimus.

Renginyje taip pat dalyvavę Telšių techninių apžiūrų centro atstovai reguliavo renginio dalyvių automobilių žibintų aukštį, tikrino motociklų skleidžiamo triukšmo lygį. Vairuotojams taip pat buvo pasakojama apie transporto priemonės techninės būklės svarbą dalyvaujant eisme. Vaikų susidomėjimo ir visų dalyvių nuostabos sulaukė šio centro darbuotojų pademonstruotas automobilio stabdymo kelias. Jis, kaip paaiškėjo, yra daug ilgesnis nei daugumo mano. Šiuo pasirodymu buvo siekiama perteikti gyventojams, kaip svarbu neviršyti leistino važiavimo greičio ir elgtis itin atsargiai keliuose, ypač prieš pėsčiųjų perėjas.

Saugiai ir įdomiai praleidus popietę, o konkurso dalyviams įveikus visas užduotis, paaiškėjo ir „Saugiausios šeimos“ titulą pelniusi bei namo elektriniu paspirtuku grįžusi šeima. Greičiausiai, saugiausiai ir tiksliausiai įveikę visas tris rungtis, nugalėjo Limontų šeima, kurią sudarė tėtis, mama ir sūnus. Puikūs prizai įteikti ir į geriausiųjų penketuką patekusioms šeimoms: Aveliams, Sušinskams, Breitmozeriams ir Berneckiams. Be dovanų neliko ir visos kitos, konkurse susirungusios šeimos, kurių iš viso buvo 16.

Viso renginio metu policijos pareigūnai ir į Saugaus eismo dieną atskubėję policijos bičiuliai Amsiai bendravo su vaikais, dalijo jiems saldainius, atšvaitus ir gerą nuotaiką. Policijos pareigūnai primena, kad kelyje svarbiausias – kiekvieno eismo dalyvio saugumas. Todėl ne tik šią, saugaus eismo dieną, bet ir visus visus metus linki būti saugiais ir atsakingais vairuotojais, keleiviais ir pėsčiaisiais. Saugių kelionių kasdien!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN