Šiaulių kolegijoje vyko sveikatos mokslams skirta konferencija

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-04-06 18:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Balandžio 4 d. Šiaulių valstybinės kolegijos Sveikatos priežiūros fakultete vyko jau VI tarptautinė studentų mokslinė-praktinė konferencija „Studentas. Mokslas. Sveikata 2019“, organizuota kartu su Talino sveikatos priežiūros koledžu (Estija), Thessaly technikos institutu (Graikija) ir Latvijos universiteto P. Stradinio medicinos koledžu.
Pranešimus plenariniame posėdyje ir sekcijose, stendinius pranešimus rengė ir pristatė daugiau nei 50 dalyvių iš Lenkijos, Turkijos ir Lietuvos (Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Utenos ir Šiaulių) aukštųjų mokyklų.
Plenarinio posėdžio metu konferencijos dalyviams ir svečiams studentas iš Turkijos papasakojo apie informacinių sistemų panaudojimą sveikatos apsaugos srityje, Lenkijos atstovės skaitė pranešimus apie necivilizuotų genčių gyvenimo kokybę ir psichikos ligų paplitimą regionuose, Šiaulių valstybinės kolegijos studentė aptarė studijų prieinamumą negalią turintiems studentams.
Atskirose konferencijos sekcijose buvo diskutuojama kineziterapijos mokslo aktualijų, asmens sveikatinimo bendruomenėje, naujausių odos priežiūros technologijų, socialinės gerovės ir šiuolaikinės didaktikos aktualijų temomis.
Į konferenciją atvykę svečiai taip pat buvo pakviesti pasivaikščioti po Sveikatos priežiūros fakultetą, turėjo galimybę susipažinti su atnaujinta studijų baze, užmegzti naujas pažintis ir plėtoti jau esamą bendradarbiavimą.


Šiaulių valstybinės kolegijos informacija
Urtės Drąsutytės nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN