Viekšnių filiale – renginys Tarptautinei vaikų knygos dienai

Naujienos: Švietimas , 2019-04-03 17:59
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Balandžio 2 d. Viekšnių filiale vyko renginys „Vieną kartą gyveno“, skirtas Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti. Jame dalyvavo Viekšnių gimnazijos 3 – 4 klasių atstovai.
Bibliotekininkė Rasa Vilkaitė papasakojo vaikams, kad balandžio 2-oji – žymiojo danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo diena. Nuo 1967 m. pasaulyje ji minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena. Tą dieną vyksta vaikų literatūros renginiai, parodos, susitikimai su vaikų knygos kūrėjais. Mokiniams buvo pristatytas 2019 metų plakatas ,,Knygos padeda neskubėti“, kurį sukūrė vaikų knygų iliustruotojas ir autorius Kęstutis Kasparavičius. 
Renginio dalyviams buvo pateiktos įvairios užduotys: iš pasakų ištraukų atspėti pasaką, jai parinkti iliustraciją, pagal burtų keliu atitekusius daiktus sukurti pasaką, arba prisiminti kokiai jau žinomai pasakai jie priklauso. Papildant vienam kitą, tik vienu žodžiu, sekti pasaką be galo. Taip gimė naujas kūrinys apie piktą gyvatę Sandrą, kuri suvalgė nuodingą pelę.
4b klasės mokinės Dovilė Skvereckaitė ir Akvilė Lengvenytė bei 3a klasės mokinė Milda Vaičiulytė pasekė renginio dalyviams joms labiausiai patikusias pasakas. Už tai mergaitės apdovanotos specialiais prizais.
3b klasės mokiniai bibliotekai paliko savo sukurtą knygą „ Gražiausios Simono Daukanto pasakos“, kuri pradinių klasių mokinių iliustracijų respublikiniame konkurse laimėjo antrą vietą. Darbo vadovė - mokytoja Ona Noreikienė. Trečiokų knyga bus eksponuojama bibliotekoje.

Rasa Vilkaitė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Viekšnių miesto filialo bibliotekininkė

Onos Pačengienės nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN