Pretendentai galės dalyvauti konkursuose nuotoliniu būdu

Naujienos: Švietimas , 2019-04-03 17:11
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Nuo 2019 m. sausio 1 dienos valstybės tarnautojų centralizuotą atranką vykdo Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos. Įstaigų prie ministerijų vadovų bei kitų valstybės ir savivaldybių institucijų padalinių vadovų konkursai vyks tik Vilniuje. Tačiau esant techninėms galimybėms konkursai į kitas pareigas bus organizuojami ir nuotoliniu būdu: bendravimas su komisija, esančia Vilniuje, vyks pasitelkiant vaizdo konferencijas. Tokiu atveju pretendentams ne visada reikės vykti į Vilnių, taip jiems sudarant galimybes dalyvauti konkursuose nuotoliniu būdu esant kituose miestuose, kuriuose įsikūrusios valstybės ir savivaldybių institucijų įstaigos.

Iki šiol Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos atliko 10 bandomųjų testavimų su savivaldybių institucijų įstaigomis, kurių metu buvo surinkta reikalinga informacija, parengti minimalūs techniniai reikalavimai, būtini nuotolinių atrankų vykdymui. Taip pat užklausus savivaldybių institucijų dėl jų pasirengimo vykdyti nuotolines atrankas buvo sulaukta 39 savivaldybių institucijų atsakymų ir paaiškėjo, jog kol kas 11 savivaldybių turi tinkamą techninę įrangą ir galėtų vykdyti atrankas nuotoliniu būdu.

Valstybės tarnybos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus įsakymu patvirtintas Pretendentų vertinimo komisijoje, naudojant telekomunikacijų galinius įrenginius, tvarkos aprašas palengvins pretendentams dalyvavimo sąlygas konkursuose, todėl daugiau pretendentų galės dalyvauti juose. Be to, tokiu būdu Valstybės tarnybos departamentas skatins konkursuose dalyvauti daugiau dalyvių, bus siekiama maksimaliai išnaudoti šiuolaikines technologijas kandidatų pritraukimui bei patogumui, taip prisidedant prie valstybės kaip darbdavio efektyvumo ir skaidrumo gerinimo.


VTD informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN