Toli nepabėgo: pievomis pasprukusį keturratį, Telšių policijos pareigūnai aptiko paslėptą kieme (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-03-31 15:43
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Kovo 28-osios pavakare, apie 18.15 val., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams tarnybiniu automobiliu važiuojant Telšių r., Rainių gyvenviete, buvo pastebėtas įtarimą sukėlęs keturratis motociklas. Privažiavus arčiau pastebėta, kad transporto priemonė – be valstybinių registracijos numerių. Tad bandant sustabdyti, juo važiavę du asmenys nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui ir nurūko toliau.

Persekiojant keturratį motociklą, prie policijos pareigūnų prisijungė dar vienas Telšių apskr. VPK ekipažas. Tačiau po beveik pusę valandos trukusių gaudynių, jos vis tik baigėsi policijos pareigūnų nenaudai. Iš pradžių nuo pareigūnų sprukęs keliu, keturračio vairuotojas vėliau pasuko į pievas, kuriomis tarnybiniai automobiliai buvo privesti nusileisti didesnį pravažumą bekelėmis turinčiam keturračiui.

Nors lenktynėse keturračio vairuotojas buvo pranašesnis, Telšių apskr. VPK pareigūnai rankų nenuleido. Apvažiavus aplinkines Rainių kaimo apylinkes, buvo nustatyti abu keturračiu galimai važiavę neblaivūs asmenys. Girtumą tikrintis atsisakęs galimas keturračio vairuotojas (gimęs 1975 m.) ir galimai kartu vykęs keleivis (gimęs 1983 m.) buvo sulaikyti. Netoliese nuo aptiktų asmenų rastas ir kieme paslėptas keturratis su identiškais šalmais, kuriuos mūvėjo sprukę asmenys.

Galimai keturratį vairavęs pilietis patrauktas administracinėn atsakomybėn dėl vairavimo neturint tam teisės (teisė vairuoti atimta), dėl nepaklusimo teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustoti, dėl neįregistruotos, neapdraustos ir techniškai netvarkingos transporto priemonės eksploatavimo.

Policijos pareigūnai įspėja nepaklusnius vairuotojus, kad didelę grėsmę saugumui keliančios transporto priemonės visada eliminuojamos iš eismo. Todėl nepatartina vengti sustoti policijai stabdant, nes toks pasirinktas būdas užtraukia vairuotojams dar didesnę atsakomybę.

Video medžiaga:
&feature=youtu.be


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN