Europos Taryba įvertino Akmenės rajoną

Naujienos: Savivalda , 2018-04-28 19:16
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Akmenės rajono savivaldybė apdovanota Europos Tarybos parlamentinės asamblėjos įsteigtu prizu – Europos diplomu. Europos diplomas yra vienas iš keturių aukščiausių įvertinimų, teikiamų savivaldybėms už jų išskirtinį dėmesį Europos tikslams, miestų bendradarbiavimo stiprinimą, mainus švietimo, jaunimo, kultūros ir sporto srityse, už aktyvų dalyvavimą įvairiausiuose Europos bendradarbiavimo formose. Jis suteikia laureatams galimybę būti dar labiau matomiems Europos scenoje, užmegzti naujus bei prasmingus bendradarbiavimo ryšius.
Šį apdovanojimą Akmenės rajono savivaldybė labiausiai pelnė už dalyvavimą bendruose šiuolaikinio meno, jaunimo veiklų projektuose su Vokietijos Bocholto miestu, už ilgalaikį bendradarbiavimą su Aucės (Latvija) savivaldybe, kurio metu muzikuoja sveiki ir neįgalūs vaikai. Už aktyvius tarpusavio ryšius, pagalbą Ukrainos Mariupolio miesto gyventojams, jau kelerius metus varginamiems karo.
Nedidukė Akmenės rajono savivaldybė Europos diplomo dėka atsistojo greta didžiulių miestų, tokių, kaip Kijevas, Štutgartas ar Lvovas, irgi gavusių šį apdovanojimą.

Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta ŠIURKUVIENĖ


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN