Smurtą patiriančios moterys raginamos nusimesti kaukę, netylėti

Naujienos: Asmenybės , 2018-12-11 17:28
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Gruodžio 10-ąją baigiasi tarptautinė, 16 dienų trukusi akcija, kurios metu siekiama atkreipti dėmesį į smurto prieš moteris problemą. Šis, lapkričio 25-ąją, Tarptautine kovos su smurtu prieš moteris diena prasidėjęs aktyvus laikotarpis – galimybė prisidėti ne tik mažinant smurto artimoje aplinkoje atvejus, bet ir raginant smurtą patiriančius asmenis netylėti, o garsiai apie tai kalbėti, kreipiantis pagalbos.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su Telšių moterų Lions klubo narėmis, surengė prevencinę akciją, kurios metu buvo raginama nusimesti kaukę. Pasirinktas simbolis – puikiai atspindi realybę ir smurtą patiriančios moters išorę. Dažnai daugelis net neįtaria, kad po besišypsančiu, išpuoselėtu moters veidu slepiasi sudaužyta siela, įžeista savigarba, tuštumo ir vienatvės jausmas. Todėl moterys ragintos nesislėpti po kauke, o ją nusimetus kreiptis pagalbos, nekenčiant fizinio ar psichologinio smurto.

Šiemet Telšių rajone smurtą artimoje aplinkoje patyrė virš 130 moterų. Nors skaičius didelis, manoma, kad jis neatspindi tikrosios situacijos ir nukentėjusiųjų skaičiaus, nes ne visada smurtą patiriančios moterys apie tai garsiai kalba.

Visą akcijos laikotarpį, moteris netylėti raginantis informacinis stendas buvo viešinamas Regioninės Telšių ligoninės patalpose. Vieta pasirinkta neatsitiktinai – buvo siekiama, kad kuo daugiau gyventojų atkreiptų dėmesį į šią problemą ir savo asmeniniu indėliu bei iniciatyva prisidėtų ją sprendžiant. Besibaigiant akcijai, priešpaskutinę akcijos dieną, Telšių apskr. VPK pareigūnai ir po simbolinėmis kaukėmis veidus slepiančios Telšių Lions klubo moterys Telšių miesto centre bendravo su praeiviais, dalijo jiems smurto problemą primenančias skrajutes su kontaktine informacija, nurodančia, kur kreiptis pagalbos smurtą artimoje aplinkoje patiriantiems asmenims. Jei pagalba nereikalinga tau, galbūt žinai, kam jos reikia? Padėk!

Nukentėjusiems nuo smurto artimoje aplinkoje Telšių apskrities gyventojams (Telšių, Mažeikių, Plungės, Rietavo savivaldybės) pagalbą teikia Telšių krizių centras, atliekantis specializuotos pagalbos centro funkcijas. Kreiptis telefonais: 8 609 02636, 8 682 29459, (8 444) 74282 arba užeiti į Telšių krizių centrą, adresu Džiugo g. 6 (III aukštas), Telšiai (įėjimas iš Vaikų globos namų pastato kiemo pusės. Įvažiavimas per Medvėgalio gatvę).


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN