Elenos Mikulskienės tapybos darbų paroda Akmenės rajono savivaldybės bibliotekoje

Naujienos: Asmenybės , 2018-09-20 21:57
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Lietuvių filosofas Vilhelmas Storosta – Vydūnas apie meną rašė: „Menas yra tarsi romantiškumo pranašas“.

Viešoji biblioteka pakvietė skaitytojus į kraštietės Elenos Mikulskienės tapybos darbų parodą.

Mintimis apie save, kūrybą pasidalino dailininkė: „Gimiau ir augau N. Akmenėje. Polinkis menui lydėjo mane nuo pat vaikystės, bet gyvenimas padiktavo taip, kad 1983 m. baigusi Šiaulių pedagoginį institutą, tapau rusų kalbos mokytoja. Svajonė, susieti savo gyvenimą su daile, neapleido. 1995m. Lietuvos pedagoginiame kvalifikacijos institute baigiau Vilniaus dailės akademijos persikvalifikavimo studijas. Dailės mokytoja dirbu iki šiol. Darbas su vaikais įdomus, bet nelengvas, įsuka taip, kad asmeninei kūrybai laiko lieka nedaug. Nekurti negaliu, tad randu laiko kartais panirti į spalvų ir jausmų pasaulj. Pagrindiniai įkvėpėjai man yra gamta, mane supantys žmonės, patirtos emocijos. Labiau mėgstu tapyti, bet patinka ir grafika. Neturiu kažkokio ypatingo vientiso stiliaus. Kartais tapau realistiškai, kartais šiek tiek stilizuotai, kartais kuriu abstrakčiai. Portretus, peizažus, natiurmortus keičia apibendrintos gėlės, siluetai, abstrakcio, kompozicijos. Kartais labai dekoratyvios, mozaikiškos, intensyvaus kolorito, о kartais ramios. Dažniausiai tapau akrilu, kartais aliejumi, nevengiu koliažo elementų, mišrių technikų. Mėgstu diptikus, triptikus. Taip lengviau plėtoti mintis, jausmus. Parodoje pristatau įvairius kolorito ir žanro darbus. Esu labai savikritiška, todėl parodose iki šiol nedalyvavau. Savo darbus rodžiau ir dovanojau tik artimiausiems žmonėms. Tai pirmoji vieša mano darbų paroda. Išdrįsau...Gal todėl, kad čia mano gimtasis miestas...“.

Renginio metu dailininkė paskaitė savo sukurtų poezijos posmų, atsakė skaitytojams į juos dominančius klausimus apie kūrybą.

Dailininkę pasveikino Viešosios bibliotekos direktorė Z.Sinkevičienė , padovanodama savo išleistą knygą „Kūrybos paukščiai viršum Tėvynės klonių“. Dailininkės vaikystės draugė choreografė Birutė Viktoravičiūtė, sesuo Rima Abelkaln ir būrys bičiulių pasveikino dailininkę su pirmąja tapybos darbu paroda.

Viešosios bibliotekos direktorė

Zita Sinkevičienė

K.Urniežienės nuotraukoje: Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė su kraštietė dailininke Elena Mikulskiene tapybos darbų parodoje Viešosios bibliotekos konferencijų salėje http://akmene.lt/go.php/lit/Krastietes-elenos-mikulskienes-tapybos-darbu-paroda-akmenes-rajono-savivaldybes-bibliotekoje


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN