Išrinktos ir pasveikintos „Metų akmenietės 2018“

Naujienos: Asmenybės , 2019-03-12 17:35
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Tęsiant gražią tradiciją pagerbti savo darbais Akmenės kraštui nusipelniusias moteris organizuoti rinkimai „Metų akmenietė 2018“. Nominacijos paskelbtos Moters dienai skirtame renginyje kovo 8-ąją, surengtame Naujosios Akmenės kultūros rūmuose.

„Metų akmenietės“ rinkimų tikslas – paskatinti Akmenės krašto žmones atkreipti dėmesį į moteris, kurios savo darbais, meile ir atsidavimu prisideda prie gražesnio rytojaus kūrimo.

Nominaciją „Metų mama“ pelnė Irena Žalimienė.

Tai nuostabi, šeimai ir vaikams atsidavusi moteris iš Akmenės. Su vyru Virginijumi išaugino ir dorai išauklėjo 7 vaikus: Vidą, Lauryną, Ievą, Emiliją, Vacį, Vitalijų ir Eligijų. I.Žalimienė labai paslaugi, atsakinga, darbšti, draugiška su kaimynais, mylima vaikų. Visą laisvą laiką nuo darbo skiria šeimai, rūpinasi ir slaugo tėvą, kuriam šiais metais sukaks 91-eri. Gieda bažnyčios chore, dirba UAB „Bigso“.

Nominaciją „Metų visuomenininkė“ pelnė Daiva Kvaukienė iš Naujosios Akmenės.

Tai moteris, kuri geriau nei kas kitas žino, kas yra grožis. Ji – to grožio kūrėja ir puoselėtoja, savo laisvalaikį aukojanti menui, kultūrai ir teatrui. Moterų klube ‚Akmenietė“ ji - aktyviausia renginių mažiems ir dideliems organizatorė. Klubo inicijuotiems renginiams D.Kvaukienė rašo scenarijus, pati juos organizuoja ir veda, dažnai talkina bendruomeniniuose renginiuose. 2018-aisiais parodytas 9-asis spektaklis, kuriam D.Kvaukienė pati gamino dekoracijas, darė įrašus. Jos kūrybiniame kelyje daugiau kaip 50 spektaklių, literatūrinių-muzikinių kompozicijų. Net 16 gyvenimo metų atiduota darbui su žmonėmis, turinčiais psichikos negalią - teatro terapijos pagalba padedama šiems žmonėms atrasti dvasios ramybę.

Nominacija „Metų atradimas“ skirta Ievai Miškauskienei.

Ji – jauna, veržli ir dideliu talentu apdovanota moteris, tik rudenį pradėjusi darbus Naujojoje Akmenėje. Jau pirmąją dieną darbe I. Miškauskienę sutiko daugiau kaip šimtas norinčiųjų mokytis šokio meno. Pirmųjų repeticijų metu išryškėjo jos pedagoginis talentas, komunikabilumas ir lyderystė, padėjusi sutelkti šokiui dideles vaikų ir suaugusiųjų grupes. Ši choreografė – savo srities profesionalė, buvusi ansamblio „Žuvėdra“ šokėja – šiandien užsitikrino pagarbą ir palaikymą tėvų bei vaikų, kuriuos ji sugeba sudominti, motyvuoti ir skatinti žengti pirmyn. Ji - tikriausias atradimas Akmenės rajone!



Parengė Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė

Jono Vapsvos nuotraukoje: Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas pasveikino visas nominantes (iš kairės): Ievą Miškauskienę, Daivą Kvaukienę. Ireną Žalimienę. http://akmene.lt/go.php/lit/Isrinktos-ir-pasveikintos-metu-akmenietes-2018


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN