Už ryškiausią pokytį 2018-aisiais antikorupcijos požiūriu apdovanotas Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas

Naujienos: Asmenybės , 2019-02-15 18:19
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Vasario 13 d. Vilniuje, Modernaus meno muziejuje, surengtas geros antikorupcinės praktikos forumas „Aš neduodu kyšių“. Į jį susirinkę ekspertai sutarė, kad Lietuvoje korupcijos problema įvardinta, matoma, ir valstybės institucijos, verslas bei gyventojai vis mažiau jai tolerantiški. Bet darbo šioje srityje dar yra.

„Transparensy International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas pristatė svarbiausius antikorupcijos pokyčius Lietuvoje 2018 m. Pranešėjas atkreipė dėmesį, kad mūsų šaliai pagal korupcijos suvokimo indeksą tenka 59 bala, ji užima 38-ą vietą, ir šie rodikliai jau ketveri metai nesikeičia. Ko reikia proveržiui? Pasak pranešėjo, turime keisti požiūrį į korupcijos prevenciją – vietoj „antikorupcinio švietimo“ reikalingas „dalyvaujamasis ugdymas“ – kiekvieno piliečio įtraukimas į procesą.

Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas aptarė policijos patirtį kovos su korupcija srityje. „2011-aisiais metais pripažinome: smulkioji korupcija yra didelė policijos problema. Ir ėmėmės su ja kovoti. Iš pradžių buvo nelengva – trūko šiam darbui žmonių, ir požiūris į šiuos padalinius buvo ne pats geriausias. Po kiek laiko tokių atvejų smarkiai sumažėjo, ir šis indėlis davė grąžos: pasitikėjimas policija išaugo, ir dabar mus pagal šį rodiklį lenkia tik ugniagesiai gelbėtojai“.

Viena iš labiausiai laukiamų renginio dalių – apdovanojimai už ryškiausią pokytį 2018-aisiais antikorupcijos požiūriu policijos darbuotojams ir žurnalistams.

Apdovanojimus įteikė Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubo prezidentas Šarūnas Skyrius, policijos generalinis komisaras Linas Pernavas ir žinomas lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Tarp apdovanotųjų už ryškiausią pokytį 2018-aisiais antikorupcijos požiūriu – ir Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus vyriausiasis patrulis Arvydas Kuneika.



Lietuvos policijos departamento informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN