Akmenės rajono „Jaunimo apskritasis stalas“ tapo akredituotas savanoriškos veiklos organizatoriumi

News: Life Style , 2019-11-08 23:31
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Lapkričio 7 dieną Akmenės rajono jaunimo ir jaunimo organizacijų sąjunga ,,Jaunimo apskritasis stalas" akredituotas savanoriškos veiklos organizatoriumi (SVO).

SVO - tai organizacija, kuri rūpinasi administracine įgyvendinimo dalimi, nukreipia savanorius, teikia palaikymą priimančioms organizacijoms (PO) ir jų savanoriams, taip pat vysto savanorišką veiklą savo regione.
JAS, tapęs savanoriškos veiklos organizatoriumi, norėtų paraginti kitas organizacijas prisijungti prie šios veiklos ir tapti akredituotomis priimančiomis organizacijomis. Daugiau informacijos apie tapimą PO galite rasti čia. Taip pat, kviečiame jaunus žmones nuo 14 iki 29 metų registruotis Jaunimo reikalų departamento svetainėje ir tapti savanoriu. Atlikus 6 mėn. savanorišką tarnybą savanoris įgija papildomą 0,25 balo stojant į aukštąją mokyklą. Jei turite klausimų dėl savanoriškos veiklos - rašykite el. p. akmenesjas@gmail.com

Savanorystė - ne tik visuomeninė veikla. Tai – būdas tobulėti, įgyti naujų žinių, profesinės patirties bei lengviau rasti darbą. Jei tau 14 - 29 metai, neleisk laiko veltui – savanoriauk kultūros centre, muziejuose, mokyklose, darželiuose, globos namuose, sveikatos priežiūros įstaigose, bibliotekose, regioniniame parke ar kitose tau patinkančiose vietose, tik sugebėk išsirinkti!

Ilgiau savanoriaujant pasirašoma savanoriškos veiklos sutartis. Savanorį organizacijoje lydi kuratorius, kuris padeda planuoti veiklą, suprasti ir įvertinti patiriamas situacijas.

Savanoriškos veiklos trukmė – trumpalaikė (iki 3 mėn.), ilgalaikė – ne mažiau kaip 3 mėn. pagal Savivaldybės modelį arba ne mažiau kaip 6 mėn. pagal Nacionalinį modelį.

Jaunuolis įsipareigoja savanoriauti 10 valandų per savaitę. Šiuo atveju kiekvienam dalyviui gali būti kompensuojamos kelionės išlaidos.

Savanoriams suteikiamas kompetencijų į(si)vertinimo pažymėjimas (atlikus ilgalaikę savanorišką veiklą).

Organizacijos, pageidaujančios priimti savanorius ilgalaikei (ne mažiau kaip 3 mėn.) savanoriškai veiklai, turi būti akredituotos. Paraiška akredituotis ar pakartotinai akredituotis pateikiama Jaunimo reikalų departamentui prie SADM.



šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/jaunimo-apskritasis-stalas-tapo-akredituotas-savanoriskos-veiklos-organizatoriumi/1005


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN