Nauji mokslo metai VDA Telšių fakultete

News: Education , 2024-09-05 21:35
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultetas pradėjo dar vienus įkvėpimo vedinus ir naujų kūrybinių idėjų metus. Mokslo ir žinių šventė suorganizuota VDA Telšių galerijoje.

Susirinkusius sveikino VDA Telšių fakulteto dekanas prof. Ramūnas Banys, Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus, studijų programų vadovai: doc. Neringa Poškutė-Jukumienė (Metalo menas ir juvelyrika), lekt. Vytas Palavinskas (Dizainas, baldų specializacija), prof. Osvaldas Neniškis (Taikomoji skulptūra), doc. Bangutis Prapuolenis (Dailės ir interjero restauravimas, Meninių baldų ir Metalo dirbinių restauravimo specializacija), VDA Studentų atstovybės Telšių fakulteto pirmininkė Marija Zaleskytė.

Šiemet studijas pradėjęs gausus būrys pirmakursių buvo iškilmingai pasveikintas ir apdovanotas gausiais lauknešėliais, kuriais pasirūpino Vilniaus dailės akademija ir rėmėjai AB „Žemaitijos pienas“ ir „Čia Market“. Ačiū tariame visos bendruomenės vardu!

Ypatingo Telšių rajono savivaldybės dėmesio sulaukė keturios studentės Lėja Šopauskaitė (Taikomoji skulptūra, II k.), Aldona Jankauskienė (Dizainas, Baldų dizaino specializacija, III k.), Greta Žymantaitė (Metalo menas ir juvelyrika, IV k.), Audronė Salatkaitė (Dailės ir interjero restauravimas, IV k.). Už pažangų mokymąsi ir puikias kūrybines idėjas joms įteiktos vienkartinės stipendijos.

Paminėtina ir tai, kad greta įvairių pasiekimų, apdovanojimų ir aukštų įvertinimų visam VDA Telšių fakultetui, įvairiomis premijomis apdovanoti ir šie Fakulteto bendruomenės nariai: Emilija Globytė (Taikomojo meno magistro studijų programos antrakursei skirta Prezidento Antano Smetonos vardo stipendija), Stanislovas Adomaitis (Taikomosios skulptūros bakalauro studijų programos ketvirtakursiui skirta Tautos fondo stipendija), Ingrida Mockutė Pocienė (Taikomojo meno magistro studijų programos absolventei skirta Tautos fondo stipendija).


VDA Telšių fakulteto informacija

Nuotraukos Tomo Vaičaičio


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN