Prie Užvenčio kraštotyros muziejaus nuskambėjo 5-asis respublikinis dainuojamosios poezijos festivalis „Už Ventos 2024“

News: Life Style , 2024-07-11 07:31
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Liepos 8 dieną gausi minia klausytojų susibūrė prie Užvenčio kraštotyros muziejaus į jau 5-ąjį respublikinį dainuojamosios poezijos festivalį „Už Ventos 2024“. Šį renginį įkvėpė ir organizavo Užvenčio kultūros centro meno vadovas Algimantas Butnorius su kolegomis. Festivalį teatriniais etiudais papuošė kūrybinė režisierės Andrėjos Stulginskienės grupė, o renginį vedė Kelmės Mažojo teatro aktorė Justina Kasiulytė.

Festivalio scenoje pasirodė bardai: Saulius Lapėnas iš Jurbarko bardų klubo, Rimas Liorančas, Sigitas Kivilis, pats festivalio pradininkas Algimantas Butnorius, aktorius ir rašytojas Juozas Gaižauskas bei aktorius, kompozitorius ir atlikėjas Olegas Ditkovskis. Jų atliekamos dainos leido klausytojams nusikelti į sielos gelmes, kur žodžiai ir muzika susilieja į harmoningą visumą. Kiekvieno bardo pasirodymas buvo tarsi naujas skyrius šio festivalio istorijoje, kupinas emocijų, refleksijų ir graudaus poezijos grožio.

Šių metų festivalyje buvo įgyvendinta režisierės A. Stulginskienės pasiūlyta naujovė – kiekvienas bardas įamžino savo rankos įspaudą tam skirtoje plokštėje. Ši ceremonija simbolizavo ne tik jų indėlį į dainuojamąją poeziją, bet tapo ir naujos Užventyje kuriamos bardų alėjos pradžia. Būtent ši alėja sujungs praeities ir dabarties bardų kūrybą, leis prisiminti ir pagerbti šio žanro meistrus.

Atvykę svečiai turėjo galimybę pažvelgti į foto nuotraukose įamžintas buvusių festivalių „Už Ventos“ akimirkas.

Kaip ir kasmet, festivalis „Už Ventos 2024“ įrodė, jog dainuojamoji poezija yra gyva ir pulsuojanti meno forma, gebanti sujungti nuoširdumą ir kūrybiškumą vertinančius žmones. Tai buvo šventė, kurioje po ilgaamžio ąžuolo šakų skliautais skambėjo muzika ir poezija. Šis renginys ne vienai širdžiai paliko neišdildomus įspūdžius.

Su nekantrumu laukiame kitų metų, kai Užventį ir vėl užlies dainuojamosios poezijos natos, šiltai kviesdamos visus sugrįžti. Festivalis „Už Ventos“ išliks kaip ypatinga šventė, kurioje gyvena muzika ir poezija, sujungdama praeitį su dabartimi, o kūrėjus – su jų klausytojais.

Organizatoriai taria ačiū renginio režisierei Andrėjai Stulginskienei, renginio vedėjai Kelmės Mažojo teatro aktorei Justinai Kasiulytei, video operatoriui Alanui Augustui Buivydui, Užvenčio bendruomenei „Venta“, ūkininkui Juozui Spudžiui už bardų alėjos kūrimo techninius darbus, Užvenčio seniūnijai ir Užvenčio kraštotyros muziejui.


Informaciją pateikė Emilija Butnoriūtė
šaltinis: https://www.kelme.lt/prie-uzvencio-krastotyros-muziejaus-nuskambejo-5-asis-respublikinis-dainuojamosios-poezijos-festivalis-uz-ventos-2024/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN