Vilkyškių bibliotekoje – duomenų privatumo edukacija

News: Education , 2024-05-22 16:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Startavus akcijos „Saugesnio interneto savaitės 2024“ veikloms, 2024 m. gegužės 16 d. Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Vilkyškių filiale organizuota skaitmeninių įgūdžių ugdymo edukacija moksleiviams ,,Duomenų privatumas. Kodėl tai svarbu?“, skirta ne tik šiai akcijai, bet ir Pasaulio ryšių ir informacinės visuomenės dienai paminėti bei medijų ir informacinio raštingumo kompetencijoms tobulinti (MIRKT).Renginyje dalyvavo Pagėgių savivaldybės Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos 6 klasės mokiniai su mokytoja Sonata Jončiene.
Edukacijos metu su moksleiviais diskutuota, kas yra asmens duomenys. Aptarta, kaip saugiai naudotis internetu, neatskleidžiant savo duomenų. Akcentuota, jog, elektroninėje erdvėje dalijantis pačiomis asmeniškiausiomis savo gyvenimo akimirkomis, reikia išlikti itin budriems, kad tarp viešinamų duomenų neatsidurtų privati informacija, galinti tapti naudinga piktavaliams. Mokytasi kurti prieigą prie internete skelbiamos asmeninės informacijos kuo geriau apsaugosiantį slaptažodį. Renginio dalyviai kūrė kuo sudėtingesnius slaptažodžius ir sprendė virtualioje erdvėje pateiktus skaitmeninių įgūdžių savitikros testus, taip įgydami daugiau žinių apie saugų naudojimąsi internetu. Edukacijos pabaigoje dalintasi mintimis, kokių naujų žinių įgyta.
Džiugu, kad šeštokai žino, kaip saugiai ir atsakingai elgtis virtualioje erdvėje.
Bibliotekininkė Laima Norbutienė dėkoja 6 klasės mokiniams ir mokytojai Sonatai Jončienei už aktyvų dalyvavimą šiame edukaciniame renginyje.
Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos/vilkyskiu-bibliotekoje-duomenu-privatumo-edukacija/

Laima Norbutienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Vilkyškių filialo bibliotekininkė

Nuotraukų autorės – Sonata Jončienė ir Laima Norbutienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN