Šilgalių bibliotekoje – žodžių, spalvų ir muzikos vakaras (Pagėgiai)

News: Education , 2024-04-26 06:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

„Kaip noriu didelio dangaus,
Ramybės sieloje ir kūne
Ir gero širdimi žmogaus.
Tiek neapsakomo tyrumo.
Aš noriu saulės ir lietaus,
Pavasario giesmės krūtinėj,
Saulėto ryto, vakaro gaivaus
Ir neišsenkančio vandens toj paprastoj stiklinėj.“
Laimutė Tūmienė, 2022 m.

Minint Pasaulinę kultūros dieną bei 24-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, 2024 m. balandžio 24 d. Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Šilgalių filiale vyko literatūrinis-muzikinis vakaras „Kiek minčių neišsakyta...“.

Savo kūrybą pristatė usėniškė Laimutė Tūmienė: visus sužavėjo nuoširdūs, jautrūs eilėraščiai apie kiekvienam pažįstamus jausmus – vienatvę, ilgesį, meilę. Savo kūrybos pradžią poetė pristatė žodžiais: „Rašyti pradėjau palyginus neseniai – nuo 2020 metų. Eilėraščiai gimsta iš džiugių bei skausmingų išgyvenimų. Jeigu paklaustumėte, kas yra gyvenimo vertybės man, atsakyčiau jog tai yra ištikimybė, gerumas, dosnumas. Svajoju išleisti eilėraščių knygą, bet visada atsiranda tam tikros kliūtys. Be rašymo, dainuoju Usėnų moterų vokaliniame ansamblyje „Smiltė“ (vadovė – Dalia Svirskaitė). Daugiau mano eilėraščių galima paskaityti socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Jausmų koliažas eilėmis“ bei mano asmeninėje šio tinklo paskyroje.“

Viešnios Laimutės Tūmienės eilėraščius vakaro metu taip pat skaitė poetės dukra Gitana Tūmaitė, artima p. Laimutės draugė Danutė Gagienė bei Šilgalių bibliotekos bibliotekininkė Tatjana Biliūnienė.

Renginį jausmingais liaudies romansais sušildė Pagėgių savivaldybės kultūros centro folkloro ansamblis „Kamana“ (vadovė – Aksavera Mikšienė). Susirinkusieji galėjo pasigrožėti Šilgalių bibliotekoje eksponuojama šilgališkės Irenos Dapkuvienės fotografijos darbų paroda „Žiedų grožis ir žavesys“.

Bibliotekininkė Tatjana Biliūnienė vakaro pabaigoje dėkojo poetei Laimutei Tūmienei už suteiktą galimybę susipažinti su jos kūryba, ansambliui „Kamana“ – už nuoširdžią kultūrinę bendrystę ir nepamirštamus pasirodymus bei, linkėdama dar daug kūrybinių sumanymų, įteikė simbolines dovanas.

Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos-naujienos/silgaliu-bibliotekoje-zodziu-spalvu-ir-muzikos-vakaras/

Tatjana Biliūnienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Šilgalių filialo bibliotekininkė


Nuotraukų autorės – Gitana Baužaitė ir Tatjana Biliūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN