Mažeikių muziejuje - Andrėjos Maiburovaitės tapybos darbų paroda „Išteklis“ (2024-03-29)

News: Events , 2024-03-26 02:42
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Kviečiame kovo 29 d. 17 val. į Andrėjos Maiburovaitės tapybos darbų parodos „Išteklis“ atidarymą, kuris vyks Mažeikių muziejuje (V. Burbos g. 9)

Paroda veiks 2024 m. kovo 29 d. - gegužės 18 d.

Pirmus gyvenimo metus teko gyventi naftos pramonės mieste – Mažeikiuose. Būtent iš tos aplinkos ir joje išgyventų patirčių kilo mano nagrinėjamo meninio tyrimo idėja – tapyti nafta. Ši paroda, tai mano bakalauro baigiamojo darbo „Klampa“ pratęsimas. Mintis atvežti kolekciją į Mažeikius kilo besiruošiant gynimams. Kadangi visa koncepcija yra apie miestą ir medžiagą, kildinamą iš to miesto, pamaniau jog būtų teisinga ja pasidalinti su kraštiečiais. Nafta šiame kontekste yra suasmenintas ir nostalgišką jaukumą perteikiantis kūrybinis įrankis. Dar nafta – išteklis. Ir aš irgi, išteklis – iš Mažeikių. Čia kažkada gimiau....

Paroda papildo Mažeikių meno mokyklos mokinių tapybos darbai atlikti kūrybinėje dirbtuvėje kartu su autore. Šio užsiėmimo tikslas – supažindinti jaunuosius kūrėjus su naftos pritaikymu kūryboje ir išbandyti tai praktikoje. Moksleiviams pristatyta autorės tapybinė koncepcija, tapybos nafta technologija ir suteikta galimybė išbandyti medžiagą patiems. Sukurti darbai eksponuojami veidu į vitrininius muziejaus langus, tokiu būdu ši ekspozicija matoma iš lauko, visiems ir visu paros metu.

Kviečiame aplankyti parodą

Andrėja Maiburovaitė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN