Pirmos plaukimo varžybos ir pirmas medalis Tauragės plaukimo sporto istorijoje

News: Sport , 2024-03-10 21:02
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Tauragės baseino, mokymo plaukti grupių vaikai įrodė, kad baseinas buvo, yra ir bus reikalingas Tauragės bendruomenei. Galime pasidžiaugti tuo, kad mūsų rajono vaikai ne tik sugeba saugiai jaustis vandenyje ir prie vandens, bet ir geba pasiekti gan aukštų sportinių rezultatų varžybose.

2024 m. kovo 2 d. Kauno Žalgirio plaukimo baseine vyko Žalgirio plaukimo akademijos organizuojamos plaukimo varžybos „Žvaigždžių diena 2024“, kuriuose pirmą kartą dalyvavo ir Tauragės baseino vaikų komanda. Komandoje buvo 12 sportininkų, kurie varžėsi 36 plaukimo rungtyse. Visi sportininkai pasirinktinai plaukė 3 nuotolius.

Pačių mažiausiųjų plaukimuose dalyvavo 4 vaikučiai: Patricija Martinkutė, Lukrecija Martinkutė ir Motiejus Dičmonas plaukė 50 m. laisvu stiliumi, 50 m. nugara ir 0 m. kojomis su lenta. Perkūnas Tamulynas plaukė 50 m. laisvu stiliumi, 50 m. nugara ir 50 m. krūtine. Pati mažiausia plaukikė šioje komandoje, kuri plaukti pradėjo būdama 4 metukų, 2021 m. rugsėjo mėn., Patricija Martinkutė laimėjo bronzos medalį plaukdama kojomis 50 m. su lenta, toje pačioje rungtyje Lukrecija Martinkutė buvo 5, Motiejus Dičmonas buvo 16 iš 20, o Perkūnas Tamulynas plaukdamas 50 m. laisvu stiliumi buvo 45 iš 50 varžovų.

Vyresniųjų grupėje varžėsi 3 sportininkai: Aleksandra Martinkutė ir Augustas Preikšaitis plaukė 100 m. krūtine, 50 m. laisvu stiliumi, 50 m. nugara. Emilijus Petrovas plaukė 100 m. laisvu stiliumi, 50 m. krūtine ir 50 m. nugara. Šioje amžiaus grupėje dalyvavo daugiausiai sportininkų, iki 100 dalyvių viename plaukime. Tarp visų dalyvavusių sportininkų geriausius rezultatus visuose trijuose plaukimuose pasiekė Aleksandra Martinkutė, aplenkdama daugiau negu puse savo varžovų ir nuplaukusi geriausiai 50 m. nuotolį laisvu stiliumi bei užėmusi 29 v. iš 77, Augustas Preikšaitis šioje rungtyje buvo 66 iš 91, Emilijus Petrovas geriausiai nuplaukė 50 m. nugara 38 v. iš 41 dalyvio.

Vyriausiųjų grupėje varžėsi 5 sportininkai: Otilija Martinkutė plaukė 100 m. laisvu stiliumi, 100 m. nugara, 50 m. krūtine. Ji geriausiai nuplaukė 50 m. krūtine ir užėmė 12 v. Ana Kylytė plaukė 100 m. laisvu stiliumi, 100 m. nugara ir 50 m. peteliške. Anos geriausias rezultatas plaukiant 100 m. laisvu stiliumi 10 v. Jokūbas Ambroza, Benas Galickas plaukė 100 m. krūtine, 100 m. laisvu stiliumi ir 50 m. nugara. Ignas Jurkevičius plaukė 100 m. krūtine, 50 m. laisvu stiliumi ir 50 m. nugara. Jokūbas Ambroza plaukdamas 50 m. nugara užėmė 17 v., Benas Galickas toje pačioje rungtyje užėmė 15 v., Ignas Jurkevičius plaukdamas 100 m. laisvu stiliumi užėmė 71 v. iš 82 dalyvių. Iš viso varžybose dalyvavo 700 sportininkų iš visos Lietuvos.

Linkime mūsų sportininkams neprarasti noro, optimizmo ir pasitikėjimo savo jėgomis ateinančiuose startuose bei norime padėkoti treneriams, kurie ruošė sportininkus, Tauragės sporto centro direktoriui, Motiejaus Dičmono tėveliams bei sesučių Martinkučių tėveliui Aleksandrui už pagalbą bei palaikymą visų varžybų metu, Tauragės rajono savivaldybei už tai, kad vaikų svajonės pildosi.


Tauragės sporto centro informacija
šaltinis: https://taurage.lt/pirmos-plaukimo-varzybos-ir-pirmas-medalis-taurages-plaukimo-sporto-istorijoje/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN