Dovana Lietuvai, Žemaitijai ir knygomanams: „Mažasis princas“ prakalbo žemaitiškai

News: Events , 2024-03-02 18:51
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

„Vuot mona paslaptės. Ana īr dėdlē paprasta: matītė gal tiktā so šėrdė. Patis svarbiausė dalīkā akims nier matuomė.“

Šalyje minint Lietuvių kalbos dienas, šiais – Žemaitiško rašto – metais, dienos šviesą išvydo ypatingas leidinys – Antuano de Sent Egziuperi „Mažasis princas“ žemaitiškai.

Išleisti vieną skaitomiausių pasaulio literatūros klasikos knygų, žavinčią viso pasaulio vaikus ir suaugusiuosius, žemaičių kalba – bendras M. Čiuželio labdaros ir paramos fondo ir Jean-Marc’o Probst’o „Mažojo Princo“ fondo sumanymas.

Knygos vertėjas – žinomas kalbininkas, vienas žemaitiškosios leidybos pradininkų ir žemaičių kalbos rašybos taisyklių kūrėjų profesorius Juozas Pabrėža. Pasak jo, svarbiausias tikslas buvo vertimo metu išlaikyti „Mažojo princo“ humanistinę dvasią ir drauge atskleisti žemaičių kalbos unikalumą. Knygą taip pat galima skaityti elektroniniu bei klausytis audioformatu.

Šis projektas – daugialypis. Jo kūrėjams svarbi ne tik literatūros kūrinio sklaida, žemaičių kalba, bet ir filantropiniai tikslai. Knygos nemokamai bus dalijamos mokykloms, bibliotekoms. Norintys įsigyti knygą kviečiami susitelkti geriems darbams bei skirti pasirinktos sumos dydžio paramą kitam M. Čiuželio labdaros ir paramos fondo jau aštuntus metus vykdomam socialiniam projektui „Sidabrinė linija“.

Visos naujienos ir registracijos knygai gauti forma skelbiama interneto svetainėje www.mazasis-princas.lt

Knygos „Mažasis princas“ žemaitiškai viešinimo kampanijos koordinatorė Ingrida Ozar


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN