Konkurso „Dainų dainelė“ II etapas sėkmingas mažeikiškiams

News: Education , 2024-02-08 14:25
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Paskelbti sausio 17 d. Plungės meno mokykloje vykusio Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ II etapo, kuriame dalyvavo Rietavo ir Telšių, Plungės, Mažeikių rajonų savivaldybių dainininkai, rezultatai. Į III etapą atrinkti 7 Mažeikių rajono atstovai iš 12 dalyvavusių įvairios sudėties kolektyvų.

Konkurso „Dainų dainelė“ III etape Mažeikiams atstovaus solistės – Rustė Valantinavičiūtė iš lopšelio-darželio ,,Gintarėlis“, mokytoja Roma Skirmontienė, Lėja Pečiulytė iš Vytauto Klovos muzikos mokyklos, mokytoja Ramunė Šakinskienė, Tėja Stapušaitytė iš Mažeikių r. Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos, mokytoja Lina Rupšienė, duetas – Ūla Gaižauskaitė ir Egdūnė Unė Pociūtė iš Vytauto Klovos muzikos mokyklos, mokytoja Ramunė Šakinskienė, solistė Saulė Činčiukaitė iš Vytauto Klovos muzikos mokyklos, mokytoja Eridana Tallat-Kelpšienė, Merkelio Račkausko gimnazijos vaikinų kvartetas „Bros“, mokytojas Laimonas Terasius ir tos pačios gimnazijos merginų vokalinis ansamblis „Incanto“, mokytoja Natalija Dapšienė.

II etapo laimėtojai vasario–gegužės mėnesiais toliau varžysis konkurso „Dainų dainelė“ televizijos 3 etapo koncertuose, kurie bus filmuojami LRT televizijos Didžiojoje studijoje. Laureatų koncertas bus surengtas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre birželio 2 d.

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas „Dainų dainelė“ – tai nuo 1974 m. rengiamas vienas unikaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių, ilgametes tradicijas turinčių ir tęsiančių šalies muzikinių renginių, kuriuo siekiama puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius. Šiemet sukanka 50 metų, kai rengiamas šis unikalus muzikinis vaikų konkursas.

Projekto iniciatoriai ir rengėjai: Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Nuo 1998 m. ministerijos pavedimu konkursą „Dainų dainelė“, kuriame dalyvauja 3–19 m. vaikai ir mokiniai, kas dvejus metus organizuoja Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla.

Švietimo, kultūros ir sporto skyrius

Merkelio Račkausko gimnazijos ir Vytauto Klovos muzikos mokyklos nuotraukos

šaltinis: https://mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/konkurso-dain%C5%B3-dainel%C4%97-ii-etapas-s%C4%97kmingas-ma%C5%BEeiki%C5%A1kiams/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN