Mažeikių muziejuje - tautodailininko Rimanto Laimos medinių dekoratyvinių kaukių paroda (2024-01-16)

News: Events , 2024-01-20 20:50
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

2024 m. sausio 16 d. - vasario 24 d. Mažeikių muziejuje (V. Burbos g. 9) eksponuojama tautodailininko Rimanto Laimos medinių dekoratyvinių kaukių paroda.

Nuo 2001 metų medžio drožėjas Rimantas Laima yra Lietuvos tautodailininkų sąjungos narys. Nemažai jo darbų yra religine ir istorine tematika. Kuria kryžius, stogastulpius, rūpintojėlius, kaukes ir kt. Užgavėnių kaukių sukurta įvairių: geraširdžių, pašaipių, piktų.

Jo Užgavėnių kaukių yra Vokietijoje, Olandijoje, Prancūzijoje. Vienas didesnių Rimanto darbų yra devynių metrų kryžius, pastatytas Sedoje 2000 metų nuo Kristaus gimimo paminėti. Šio miestelio mokyklai jis padarė stogastulpį, skirtą Sedos pradžios mokyklos 460 metų jubiliejui. Mažeikių vaikų darželyje „Gintarėlis“ yra jo darbas „Du gaideliai“. Kiti darbai: penkių metrų aukščio kryžius, pastatytas Kryžių kalne, skulptūra mamos mirties metinėms, penkių metrų kryžius buvusios
sodybos šeimininkui atminti, kryžius prie kelio Mažeikiai – Seda.

Kelios skulptūros yra Ispanijoje, rūpintojėliai - Italijoje. Menininkas 2023 m. Mažeikių muziejui padovanojo paties išdrožinėtas 22 įvairaus dydžio dekoratyvines bei tradicines Užgavėnių personažų veidų kaukes.

2024 m. vasario 16 dieną Rimantui Laimai bus įteikta savivaldybės nominacija „Istorinės atminties saugotojas“.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN