Šeduvos kraštotyros muziejuje – atnaujinta paroda, ekskursija ir edukacinis žaidimas

News: Life Style , 2023-11-21 13:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Lapkričio 25 dieną 14 valandą Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Šeduvos kraštotyros muziejuje (Panevėžio g. 24) vyks atnaujintos parodos „Šeduvos miestas ir miestiečiai: paveldas ir tapatumas“ pristatymas-ekskursija.

Atnaujintoje parodoje lankytojams pristatomos dar neeksponuotos Šeduvos architektūros objektų nuotraukos, šeimų ir asmenų portretai, edukacinis Šeduvos miesto planas su ryškiausiais miesto akcentais, ištraukos iš tarpukario spaudos bei edukacinis žaidimas-pabėgimo kambarys „Šeduvos miesto kodas“.

Šeduvos kraštotyros muziejus įsikūręs XIX amžiuje statytame buvusios vaistinės pastate. 2018 metais Daugyvenės kultūros istorijos muziejui-draustiniui perduotas pastatas tapo nauju turtingą istoriją saugančio miesto traukos objektu.

2021 metais Šeduvos kraštotyros muziejuje buvo atidaryta paroda „Šeduvos miestas ir miestiečiai“, pasakojanti apie miestą ir regioną formavusius istorinius įvykius, žmones, miesto urbanistinę ir architektūrinę raidą, paveldo objektus, regiono savitumą, kasdienybės istoriją, miesto multikultūriškumą – visa tai, kas formavo Šeduvos miesto ir bendruomenės tapatumą.
2022 metais paroda, apimanti XVII a. II pusės – XX a. II pusės laikotarpį, buvo papildyta naujai atrasta, anksčiau nepanaudota, Šeduvos krašto žmonių paskolinta ar padovanota ikonografine ir kartografine medžiaga.

Šeduvos kraštotyros muziejuje buvo sukurtos miestiečių veiklą primenančios interaktyvios vaistinės, viešosios bibliotekos, kino salės patalpos, Šeduvos fotografo Stasio Tautkevičiaus studiją simbolizuojanti erdvė.

Muziejuje vyksta paskaitos, susitikimai, edukacijos. Šį rudenį lankytojams buvo pristatytas edukacinis ciklas „Senieji miestų amatai“ – atnaujintos parodos „Šeduvos miestas ir miestiečiai: paveldas ir tapatumas“ pristatymas-ekskursija bus paskutinis šio ciklo renginys.
Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.



Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN