Teismui perduota byla dėl Klaipėdos apskrityje iš automobilių BMW pavogtų detalių (VIDEO)

News: Law , 2023-01-21 22:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorai teismui perdavė Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą dėl didelės vertės svetimo turto pagrobimo, svetimo turto sugadinimo bei vagysčių.

2022-05-10, apie 23.25 val. Svajonės g., Klaipėdoje, pastebėta, kad įsibrovus į saugomą automobilių stovėjimo aikštelę, nuo 8 automobilių BMW buvo pavogti išmanieji kruizo kontrolės radarai – bendra pavogtų detalių vertė sudarė 21700 eurų, automobilių savininkai tyrėjams nurodė, jog vagysčių metu taip pat sugadinta turto – automobilių už maždaug 4000 eurų. Pareigūnai pradėjo vagystės tyrimą.

Vos po mėnesio, 2022 m. birželio 11 dieną, Palangoje taip pat pavogtos analogiškos detalės iš trijų BMW automobilių – tą patį vakarą po įvykdyto nusikaltimo, policijos pareigūnai sulaikė du 1973 m. gimusius įtariamuosius – vienas jų teistas penkis kartus, kitas vyras teistas 4 kartus. Pas įtariamuosius rasti ir keturi pavogti išmanieji kruizo kontrolės radarai, vienas jų jau grąžintas teisėtam savininkui.

Abiems įtariamiesiems teismas skyrė suėmimą 3 mėnesiams, pasibaigus suėmimo laikotarpiui skirta kardomoji priemonė – intensyvi priežiūra.


Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.



Video nuoroda:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN