Burbiškio dvare spektaklį „Obuolių pasakos“ sekė šešėliai

News: Life Style , 2022-09-20 19:24
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Rugsėjo 18 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos skyriuje (Radviliškio r.) rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“ vaidino šešėlinių improvizacijų spektaklį „Obuolių pasakos“.

„Obuolių pasakos“ – šešėlinių improvizacijų žaidybinis spektaklis visai šeimai pagal Vytauto V. Landsbergio knygą „Obuolių pasakos“. Šešėlių teatras žiūrovams pasakojo obuolių gyvenimo istoriją – obuoliai bendravo, žaidė su vaikais, kalbėjo apie dramatišką savo likimą ir priminė, kad gyvenime, kaip ir gamtoje, niekas niekada nesibaigia, tik keičia savo formą, o amžinybės ratas toliau sukasi.

Spektaklis ir vaikus, ir suaugusius užbūrė išmone, netikėtumu, originalumu, garsų ir šešėlių pasaulio stebuklais, ilgam dovanojo šiltų, šviesių emocijų.

Spektaklio režisierius ir dramaturgas – Justas Tertelis, scenografė – Paulina Nešukaitytė. Vaidino aktoriai Rokas Petrauskas, Eglė Agota Matulytė, Domas Šiaulytis, Adelina Skalandytė, Martynas Tomas Gucevičius, Giedrė Kederytė, Šarūnas Gedvilas.

„Budrugana Lietuva“ – vienintelė profesionalių aktorių trupė Lietuvoje, kurianti ir vaidinanti spektaklius, į kuriuos įtraukia retai naudojamą rankų šešėlių teatro techniką. Profesionalių aktorių trupę 2014 metais subūrė rašytojas, režisierius Vytautas V. Landsbergis.

Po spektaklio Burbiškio dvare aktoriai žiūrovus pakvietė išbandyti šešėlių teatrą – surengė kūrybines dirbtuves. Vaikai aktyviai įsitraukė į mokymus – netrukus šešėliai kūrė naujas istorijas.
Rankų šešėlių teatro spektaklis „Budrugana Lietuva“ ir kūrybinės dirbtuvės buvo paskutinis šiemet Burbiškio dvare vykusio projekto „Dvarų pramogos“ renginys. Ciklas prasidėjo birželį renginiu „Klasikos popietė“, liepą dvare koncertavo grupė „The Ditties“, rugsėjo pradžioje vyko Edukacijų diena.

Projektą „Dvarų pramogos“ iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.


Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informacija
Augustės Labenskytės nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN