Birželio 24 dieną vyko Rainių tragedijos 81-ųjų metinių paminėjimas (Telšių r.)

News: Autonomy , 2022-06-28 21:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Kasmet vyksta renginiai, kuriuose pagerbiami nekaltai sovietų kalinti ir žiauriai nukankinti 1941 m. naktį iš birželio 24 į 25 d. 76 įvairiausių profesijų ir amžiaus lietuviai.

Rainių tragedijos paminėjimas prasidėjo Rainių kankinių pagerbimu prie kalėjimo, kur į grindis susigėrė pirmieji kankinių kraujo lašai. Uždegtos žvakutės ir padėtos gėlės liudija, kad praėjus 81-iems metams atmintis gyva.

Bendra malda pagerbti žuvusieji Telšių miesto senosiose kapinėse prie kankinių kapo. Minėjime žodžius tarė Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios prelatas Juozas Šiurys, LR Seimo narys Valentinas Bukauskas ir narė Rimantė Šalaševičiūtė, Telšių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Mantas Serva.

Po Šv. Mišių Rainių Kančios koplyčioje, pristatyta knyga „Žemaičių kankiniai. Rainių miškelio tragedija 1941 m. birželio 24-25 d.“. Ją pristatė sudarytoja Donata Kazlauskienė ir konsultantė Janina Bucevičė iš Žemaičių muziejaus „Alka“.

Telšių apskrities Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės puoštu trispalvių taku, kankinių žudynių vietoje - Rainių miškelyje - padėtos gėlės ir uždegtos atminimo žvakutės.

Giesmes žuvusiems atmint atliko Telšių kultūros centro tremtinių ir politinių kalinių choras „Tremties aidai“ (vadovė Milda Ulkštinaitė) ir choras „Bočiai“ (vadovas Gintaras Vaitkaitis).

Šie skaudūs mūsų tautai ir šaliai įvykiai ir šiandien nepalieka nuošalyje nė vieno abejingo.

24 val. vyko naktinė ekskursija su gide Janina Buceviče (prie Rainių koplyčios)


Telšių kultūros centro informacija
šaltinis: https://telsiai.lt/go.php/lit/-birzelio-24-diena-vyko-rainiu-tragedijos-81-uju-metiniu-paminejimas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN