Iniciatyvai „Europos archeologijos dienos 2022“ skirtas pėsčiųjų žygis (Kelmės r.)

News: Life Style , 2022-06-21 22:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

„Europos archeologijos dienos 2022“ – tai tarptautinė iniciatyva, kviečianti įgyvendinti archeologijos paveldo pažinimui ir populiarinimui skirtas veiklas, inovatyviai ir originaliai pristatant šalies archeologinį paveldą plačiajai visuomenei. Archeologijos paveldas – senovės gyvenvietės, laidojimo vietos, piliakalniai ir kt. objektai, apimantys įvairius žmogaus veiklos pėdsakus, apie kuriuos sužinoma archeologinių tyrimų metodais, – yra reikšmingiausias krašto priešistorės pažinimui. Šiais metais šio paveldo pažinimui skirti renginiai Europoje ir mūsų šalyje vyko jau ketvirtąjį kartą, birželio 17-19 d.

Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centras, prisijungdamas prie šios iniciatyvos, kvietė pasidomėti Kražių istoriją menančiais piliakalniais ir organizavo pėsčiųjų žygį į vieną iš Kražių seniūnijoje esančių piliakalnių – Galinius.

Birželio 18-ąją būrys Kražių miestelio gyventojų ir svečių, nepabūgę permainingų šios vasaros orų, rinkosi numatytoje žygio pradžios vietoje – Medžiokalnio papėdėje. Čia susipažinę su botaninio draustinio kultūrinėmis ir gamtinėmis vertybėmis, žygeiviai iškeliavo numatytu 15 kilometrų maršrutu. Pakeliui į Galinių piliakalnį, aplankyti ir kiti gamtos objektai – legendomis apipintas Katežeris, Žiaunės ežeras, šimtametė Kražių pušis. Numatytas maršrutas driekėsi per miškus, pievas, laukus, žvyrkelius ir pelkingas vietas, tačiau žygeiviams visus iššūkius įveikti pavyko bendromis pastangomis, o svarbiausia – su gera nuotaika. Besigrožėdami apylinkių kraštovaizdžiu, vasariškomis gamtos spalvomis, žygeiviai grįžo į starto vietą – Medžiokalnį, kur jų laukė vaišės, atminimo dovanėlės, poilsis bei įspūdžių aptarimas.


Aistė Mažonienė,
Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro vyr. specialistė (turizmui)


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN