Kaip paskatinti darbuotojus tobulėti: 4 patogūs el. mokymosi įrankiai

News: Business , 2022-06-15 06:26
El. pašto adresas: rosita@adverum.lt

Ekspertų ir platformų, siūlančių kursų, seminarų ir sesijų nuolatiniam darbuotojų mokymui, netrūksta. Tačiau kaip žinoti, kurie darbuotojų tobulėjimo įrankiai yra išties vertingi ir pripažįstami pačių darbuotojų? Lijana Geštautaitė, tarptautinių ir tarpvaliutinių pinigų perlaidų bei mokėjimų bendrovės „Western Union“ personalo vadovė Lietuvai, dalinasi, kokie mokymosi įrankiai yra veiksmingiausi, labiausiai skatinantys darbuotojų įsitraukimą ir kuriantys vertę darbdaviui.

Įrankis: „LinkedIn Learning“. Virtuali mokymų platforma, siūlanti vartotojams daugiau nei 15 tūkst. video kursų. Mokymų temos apima tiek techninius, tiek ir „minkštuosius“ įgūdžius. Platformos naudotojai gali mokytis jiems patogiu metu, sekti savo progresą bei gauti sertifikatą, žymintį įgytas žinias.
Kam skirta: Darbuotojams, kurie siekia įgyti naujų įgūdžių – nuo karjeros planavimo iki programavimo.
Privalumai:
• Personalizuoti pasiūlymai, pasirenkant mokymosi tikslus atitinkančias dominančias temas.
• Mokymų rinkiniai specifiniams įgūdžiams gilinti.
• Prieinami naudotojui patogiu metu, per patogų įrenginį.
• Didelė pasiūla leidžia suderinti asmeninius mokymosi tikslus su komandai ar projektui reikalingais įgūdžiais.
Darbuotojų atsiliepimai, patirtis:
• Kiekvieną dieną „LinkedIn“ platformoje bent keli darbuotojai pasidalina įrašais, kad baigė kursus ar įgijo naujų žinių.
• Kas ketvirtį kolegos per įgalinimo pokalbius išsikelia sau tobulėjimo tikslų - pavyzdžiui, išmokti projektų valdymo subtilybių. „LinkedIn Learning“ platforma padeda šiuos tikslus įgyvendinti.

Įrankis: „CliftonStrenghts“. Visame pasaulyje naudojamas asmenybės vertinimo testas, kuriame, pasitelkiant 177 teiginius, atskleidžiamos labiausiai išreikštos individo stiprybės. Testo ataskaitos bei jas lydinčios sesijos padeda didinti komandos įsitraukimą, atrasti asmeninio tobulėjimo kryptis.
Kam skirta: Vadovams, siekiantiems efektyvaus bendradarbiavimo, bei kolegoms, norintiems pažinti save.
Privalumai:
• Visoje organizacijoje įdiegta praktika suvienodina komandų naudojamą žodyną, padedantį suprasti ir komunikuoti svarbiausius savo gebėjimus.
• Įrodyta, jog žmonės, suprantantys savo talentus, gali efektyviau nukreipti juos siekdami asmeninių, komandos ir organizacijos tikslų.
Darbuotojų atsiliepimai, patirtis:
• Išsiaiškinus kiekvieno komandos nario stiprybes, galima efektyviau skirstyti užduotis. Taip pat užtikrinti, jog jos bus atliktos kokybiškiau, nes kolegos bus labiau įsitraukę.
• Kompanijoje turime keliolika „CliftonStrenghts“ subtilybes išmanančių kolegų, kurie testą atlikusioms komandoms organizuoja specialias sesijas. Jų metu komanda susipažįsta su vienas kito stiprybėmis, mokosi jas įvardinti bei atpažinti elgsenoje.

Įrankis: „Headspace“. Tarptautinė mobilioji programėlė, kurios misija – pagerinti pasaulio žmonių sveikatą ir pakelti laimės lygį. Programėlėje galima rasti meditacijos kursų, patarimų miego kokybei gerinti, sporto bei kvėpavimo pratimų, pagalbos įrankių susikaupimui didinti.
Kam skirta: Darbuotojams, ieškantiems įrankių dėmesingumui ugdyti bei nerimui mažinti.
Privalumai:
· Įmonės iniciatyva, programėlė nemokamai prieinama visiems darbuotojams bei jų šeimos nariams. Galimybė dalintis su artimaisiais mažina stresą ne tik pačiam darbuotojui, bet ir jo artimiesiems, taip kuriama aplinka be streso (dirbant iš namų).
· Galimybė naudoti pagal kiekvieno asmeninius poreikius, pavyzdžiui, pasirinkti meditaciją su vedliu arba be, pagal trukmę, technikas ir pan. Šiuo metu ypač populiari SOS kategorija, kurioje sudėtos meditacijos, padedančios po intensyvių išgyvenimų.
Darbuotojų atsiliepimai, patirtis:
· Galimybė pasirinkti kasdienius priminimus padeda išsiugdyti gerus įpročius ir naudotis ilgalaikiais „Headspace“ privalumais.
· Turinio įvairovė ir galimybė pasidalinti su šeimos nariais daro programėlę patrauklią naudoti – pavyzdžiui, atskiros meditacijos skirtos vaikams.

Įrankis: „getAbstract“. Didžiausia internetinė biblioteka, siūlanti populiariausių verslo knygų santraukas. Pasirinkus norimą knygą, platformoje pateikiamos pagrindinės jos įžvalgos, esminės citatos, santrauka bei informacija apie autorius.
Kam skirta: Kolegoms, siekiantiems efektyviai gauti koncentruotą informacijos dozę.
Privalumai:
· Galimybė susipažinti su geriausiomis knygomis bei idėjomis, kurias rekomenduoja kolegos ar įmonė (recommended by Western Union) – visiems prieinama vienoda aktuali informacija, įvairios tobulinimosi kryptys.
· Galimybė žymėtis svarbias vietas, mintis – patogu dalinantis su kolegomis, kurių interesai panašūs.
· Didžiausia knygų santraukų kolekcija.
Darbuotojų atsiliepimai, patirtis:
· Keletą kartų organizuoti skaitymo iššūkiai sulaukė pasisekimo tarp darbuotojų, dalyviai aktyviai dalinosi savo rekomendacijomis su kolegomis.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN