Papilės ateitininkų išvyka

News: Education , 2022-05-10 20:11
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Papilės Simono Daukanto gimnazijos šv. Aloyzo kuopos ateitininkai, neseniai pasveikinę seniūnijos Mamas, dabar jau ruošiantys savo šventinius darbelius Tėvo dienai, vykdantys laimėtą projektą „Mūsų žmogiškumo šaknys“-11, randa laiko ir ateitininkų inteligentiškumo principui ugdyti.

Gegužės 8-ąją aktyviausieji kuopos nariai su savo pagalbininkais ir draugais vyko į ateitininkijos centrą, kur Laisvės alėjoje stovi AF rūmai – į Kauną. Turtinome savo žinių bei visokeriopo pažinimo bagažą visapusiškai: susipažinome su įdomia transporto priemone- funikulieriumi, gyvai išbandėme kildami į kalną Aleksoto traukinuku, grožėjomės žaliuoju Kaunu iš apžvalgos aikštelės, „Akropolyje“ ne prekybos centrus naršėme, o sužinojome šio statinio savitumą, iš aukšto žvelgėme į Nemuno salą ir Žalgirio areną. Aplankėme Kauno Soborą, žavėdamiesi žingsniavome atnaujinta Laisvės alėja, tikrinome ir stiprinome savo istorijos žinias, sustoję prie V. Grybo paminklo Vytautui Didžiajam ieškojome sąsajų su paminklu Papilėje Simonui Daukantui – ir radome. Pagrindinis išvykos tikslas – opera Kauno Muzikiniame teatre „Guliverio kelionės“. Daugelis pirmą kartą gyvai klausėsi operos ar buvo šiame pastate, todėl įspūdžiai patys įvairiausi. Įkvėpę svaiginančio oro meno padangėse, netrukus pravėrėme Tado Ivanausko zoologijos muziejaus duris ir atsidūrėme žaismingame gyvūnijos pasaulyje. Čia laikas tirpte tirpo. O dar ir į Prezidentų skverelį užsukti reikėjo, ir prie Lietuvos dainiaus Prelato Maironio kapo stabtelti, ir maldelę didingoje Kauno Katedroje sukalbėti ( juk katalikiškumo principas visada mumyse), ir su Kauno pilimi bei Santaka bent žvilgsniu pasisveikinti... Tiek daug dar norėjosi pamatyti, sužinoti, patirti, bet ir laikas, ir nuovargis troškimus apramino, o ir patiems pasistiprinti, rykliukus aplankyti Megoje bei su draugais susėdus pabendrauti, įspūdžiais pasidalinti norėjosi....

O juk buvo galima tą dieną taip anksti nesikelti ir nevarginti savęs – ilgiau pasivartyti lovoje, pažaisti kompiuteriu... Grįždami namo kelionės dalyviai ir tarpusavyje ir , manau, giliai dūšioje, galvoje dėliojo į savo gyvenimiškų žinių, įgūdžių, patirčių lobyno lentynas šią dieną rastus naujų pamokų faktus, garsus, vaizdus, jausmus.... – viską, ko kasdien reikia inteligentiškam žmogui, kas vieną dieną pravers jaunai ir visapusiškai besivystančiai, dvasiškai augančiai, turtingai, šviesiai asmenybei. O kol kas jaunieji papilėniškiai už visas naujas žinias, patirtis dėkingi žmonėms, kurių dėka jie tobulėja: kuopos mecenatams, tėveliams, vairuotojui Sigitui Alfredui Bučui, lydėjusiai mokytojai Ilonai Dimavičiūtei, kuopos sendraugiams ir visiems geradariams.

Genovaitė Pundziuvienė – Papilės Simono Daukanto gimnazijos mokytoja, ateitininkų kuopos globėja


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/papiles-ateitininku-isvyka/4269


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN