Pareigūnai surengė reidą paspirtukų vairuotojams (Tauragė)

News: Law , 2022-05-08 14:04
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

2022 m. gegužės 1-3 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai dėmesį skyrė elektrinių paspirtukų vairuotojų kontrolei.

Surengto reido metu pareigūnai pastebėjo, kad vienas iš dažniausiai fiksuojamų pažeidimų yra, jog elektriniais paspirtukais važiuoja keli asmenys, nors tai daryti draudžiama, saugos priemonių – ŠALMŲ nedėvėjimas bei pėsčiųjų perėjos kirtimas nenulipant nuo elektrinio paspirtuko.

Visiems nustatytiems pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, pilnamečiams
paskirti įspėjimai.

Dar kartą primename, kad važiuojant paspirtuku nepilnamečiams (iki 18 metų) privalomas šalmas.
Paspirtukų ir dviračių vairuotojams leidžiama važiuoti tik pėsčiųjų ir dviračių takais, arba dviračių
juostomis, o kai jų nėra – tam tinkamu kelkraščiu. Važiuojant kelkraščiu ar važiuojamąja kelio dalimi privaloma būti ypač budriems bei laikytis kuo arčiau dešiniojo krašto. Važiuoti važiuojamąja kelio dalimi dviračiu (elektriniu paspirtuku – greitis iki 25 km/val., galia ne didesnė kaip 1 kW) leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims, o turintiems mokyklos išduotą dviratininko pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims.

Vykstant per pėsčiųjų perėją, paspirtuką reikia vestis, kaip ir dviratį. Per pėsčiųjų perėjas „skrajojantys“ paspirtukininkai kelia grėsmę pėstiesiems ir sau. Elektriniais „Bolt“ paspirtukais gali naudotis tik pilnamečiai asmenys. Tėvai duodami elektrinį paspirtuką vaikams, turėtų atkreipti dėmesį į jų saugumą. Labai svarbu, kad mažamečiai dėvėtų apsaugos priemones - šalmus. Jų nedėvėjimas gali baigtis itin skaudžia nelaime.


Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN