Važiavo daryti staigmenos, tačiau ją patyrė pačios (Video)

News: Law , 2022-05-08 10:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Raseinių r.

Prieš pora mėnesių į policijos gretas įsiliejusios Šiaulių apskrities policijos Raseinių komisariato tyrėja Rimantė Mockutė ir jos dvynė sesė Raimonda - Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėja, vėlų balandžio 27-osios vakarą nuosavu automobiliu važiavo pas Raseinių rajone gyvenančią draugę. Gimtadienio proga jai buvo parengusios staigmeną. Balionų pilname automobilyje merginos aptarinėjo sveikinimo detales, kai staiga pakilią nuotaiką kelyje nuo Raseinių link Žaiginio sudrumstė atsiradęs įtartinas automobilis. FORD FOCUS priekyje jų važiavo didžiuliu greičiu, po to jį staiga labai sumažino, ir vėl ėmė greitėti bei vinguriuoti keliu, nuolat įvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą. Jaunosios pareigūnės įtarė, kad jo vairuotojas neblaivus. Susisiekusios su tarnyboje esančiais kolegomis ir pranešusios apie kelyje atsiradusią grėsmę, jos, nepaisydamos savo asmeninių planų, nepaisydamos, kad jų maršrutas nesutapo su FORD FOCUS maršrutu, nusekė paskui jį, kolegoms pranešdamos apie jo maršrutą ir filmuodamos sekamą automobilį. Sesės pergyveno, kad pavojingai manevruojantis automobilis kelyje nesutiktų priešpriešiais atvažiuojančios transporto priemonės. Neblaivaus vairuotojo neatsakingas vairo suktelėjimas galėjo sukelti nelaimę su tragiškomis pasekmėmis. Pasiekęs Betygalą, Šiluvos g. automobilis sustojo. Pareigūnės taip pat. Iššokusi iš automobilio Raimonda atidarė dureles ir iš spynelės ištraukė automobilio raktelius. Vairuotojas salone buvo vienas. Įtampa nuslūgo, nes, važiuojant iš paskos, nakties tamsoje negalima buvo įžiūrėti, kiek asmenų sėdi automobilyje. Jis galėjo būti pilnas girtų ir neprognozuojamų asmenų. Tačiau ši mintis pareigūnių neišgąsdino, nors jos buvo ne tarnybos metu ir su savimi neturėjo nė vienos spec. priemonės.

Netrukus prie sustojusių transporto priemonių privažiavo tarnyboje esantys Raseinių kolegos. Alkoholio matuoklis vairuotojui parodė sunkų – 2,81 prom. girtumą. 34 metų Raseinių rajono gyventojas girtas prie vairo sulaikomas jau ne pirmą kartą. 2018 m. rugpjūtį jis pareigūnų buvo sulaikytas Raseinių r., Prociūnų k., kai, būdamas vidutinio girtumo (1,69 prom.), vairavo traktorių. Tiek šįkart, tiek tada, transporto priemones vairavo, neturėdamas tam teisės, nes jos nėra įgijęs. Dėl savo neatsakingo poelgio raseiniškiui prieš teismą teks stoti jau antrą kartą.

Na, o Šiaulių ir Kauno AVPK pareigūnai džiaugiasi, kad jų kolektyvus papildė tokios principingos ir energingos pareigūnės. Šios jų savybės atsiskleidė dar studijų Mykolo Romerio universitete metais.

Tada jų poelgiu buvo sužavėta viena Kauno gyventoja. Po darbo radusi savo automobilį su nuleista padanga, ji išsikvietė techninę pagalbą. Tačiau daug greičiau moteriai į pagalbą atėjo Teisę ir policijos veiklą studijavusios sesės Rimantė ir Raimonda. Pamačiusios moterį ištikusią bėdą, jos pačios pasisiūlė padėti.

Nors merginoms tai buvo pirmasis kartas, kai pačioms teko keisti ratą, tačiau jos nepabūgo. Nepasimetė, kai paaiškėjo, jog jos su savimi neturi domkrato. Dažniausiai tokiais atvejais žmonės apsisuka ir nueina, o merginos ieškojo išeities“, – susižavėjimo pilietišku poelgiu neslėpė automobilio savininkė. Jos greit rado sprendimą - paskambino bičiuliui ir nuvyko pas jį paimti mechanizmo. Pliaupiant lietui ir automobilio savininkei šviečiant mobiliuoju telefonu, kad geriau matytųsi, merginos pakeitė ratą. Kaunietė džiaugėsi, kad yra tokių pilietiškų žmonių kaip šios, tada dar būsimos pareigūnės, nepabūgusios prieiti ir paklausti, kas nutiko. „Ateina puiki naujų pareigūnų karta!“, – gražių žodžių geradarėms tada negailėjo moteris.

Kad jos puikios pareigūnės, sesės patvirtino savo poelgiu ir balandžio 27-osios vakarą, ne tarnybos metu pirmaeiliu reikalu pasirinkusios girto vairuotojo sudlaikymą, o ne draugės gimtadienį.

Policijos pareigūno profesiją dvynės pasirinko dar būdamos mokyklos suole. Kai į mokyklą atvyko bendruomenės pareigūnės pristatyti savo profesijos, sesės iš karto pasinaudojo proga tapti policijos rėmėjomis ir iki pat mokyklos baigimo buvo aktyvios pareigūnų pagalbininkės. Policijos veikla jas žavėjo, tad ir profesiją tokią pasirinko.

Nuotraukoje: Raimonda (kairėje) ir Rimantė (dešinėje) Mockutės

Filmuotą medžiagą rasite čia:




Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN