Neblaivus vairuotojas pareigūnui siūlė 600 eurų kyšį

News: Law , 2022-04-27 12:03
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Vis dar pasitaiko asmenų, kurie norėdami išvengti atsakomybės, bando papirkti policijos pareigūnus ir taip „sutvarkyti reikalus“.

2022 m. balandžio 23 d. apie 7.35 val. Šilalės rajone, Šilų kaime, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai vykdydami neblaivių vairuotojų kontrolę, patikrinimui sustabdė automobilį „Kia XCeed“, kurį vairavo Jonavos rajono gyventojas, gim. 1989 m.

Blaivumo patikrinimo metu, vairuotojui nustatytas 0,72 promilės girtumas.

Neblaivus vairuotojas siekdamas išvengti atsakomybės, pareigūnui pasiūlė 600 eurų kyšį. Savo funkcijas sąžiningai ir dorai atliekantis pareigūnas provokacijai nepasidavė.

Dėl bandymo papirkti pareigūną, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 2 d. Vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Primename, jog bet koks grynųjų pinigų davimas policijos pareigūnui vertinamas kaip kyšis. Pakanka vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį, kad asmuo būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Tas kas neteisėtais veiksmais bando išvengti administracinės atsakomybės, nusikalsta dvigubai. Jis privalo atsakyti ne tik administracine tvarka, bet užsitraukia ir baudžiamąją atsakomybę.


šaltinis: https://policija.lrv.lt/lt/naujienos/neblaivus-vairuotojas-pareigunui-siule-600-euru-kysi


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN