Sėdę į transporto priemonę, nepamirškime užsisegti saugos diržo

News: Law , 2022-04-13 20:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Praėjusią savaitę, balandžio 4-10 dienomis, policijos pareigūnai vykdė privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių) naudojimo kontrolę.
Priemonės metu Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato aptarnaujamojoje teritorijoje išaiškinta 70 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Daugiausia saugos diržų nenaudojimo atvejų nustatyta Šilutėje – 41, Šilalėje – 18, Pagėgių savivaldybėje – 6, Tauragėje – 5.

Priemonės metu pastebėta, kad dalis vairuotojų, vairuodami savo transporto priemones ne tik nesegėjo saugos diržų, bet ir naudojosi mobiliaisiais telefonais be laisvų rankų įrangos. Visiems pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Primename, kad atsakomybė už saugos diržų nenaudojimą užtraukia baudą vairuotojams ir (ar) keleiviams nuo 30 iki 50 eurų. Pakartotinai padarytas toks pažeidimas užtraukia baudą nuo 60 iki 90 eurų, taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 2 mėnesių. Atsižvelgus į priemonės rezultatus, galima teigti, kad ne visi vairuotojai rūpinasi savo saugumu ir važiuodami automobiliu, užsisega saugos diržus.

Važiuodami nepamirškite užsisegti saugos diržo bei pasirūpinkite vežamų vaikų saugumu automobilyje - naudokite jiems skirtas specialias sėdynes, prisekite saugos diržais.
Atminkite, kad užsegtas saugos diržas gali išgelbėti gyvybę!



Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė
Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN