Grožio salone moteris pateikė ne savo galimybių pasą

News: Law , 2021-12-16 12:38
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru (NVSC) prie Sveikatos apsaugos ministerijos tikrino, kaip grožio paslaugų teikėjai laikosi teisės aktuose nustatytų reikalavimų.

2021 m. gruodžio 14 d. Tauragės mieste buvo patikrintos 5 grožio paslaugų teikimo vietos, į kurias patenkant klientams yra privaloma pateikti galimybių pasą.

Apie 14.45 val. pareigūnams tikrinant vieną iš grožio salonų buvo nustatytas pažeidimo atvejis, kuomet 36-erių metų moteris, norėdama patekti į jį, pasinaudojo svetimu galimybių pasu.
Pareigūnams įtarimų sukėlė galimybių pase nurodyta tikrovės neatitinkanti informacija - gimimo data. Moteris ėmė jaudintis, įtikinėjo pareigūnus neturinti su savimi asmens dokumento.
Moters atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 302 str. 1 d. Tokį nusikaltimą padariusiam asmeniui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pareigūnai ragina laikytis galiojančių ribojimų ir rekomendacijų, o galimybių pasą naudoti atsakingai – saugoti šį dokumentą, neleisti juo pasinaudoti kitiems asmenims, nes už tai gresia administracinė arba baudžiamoji atsakomybė.


Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN