Skuodo r., Ylakių gimnazijos mokiniai dalyvavo šviečiamojoje gyvulininkystės programoje

News: Life Style , 2017-09-17 11:36
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Ylakių gimnazijos 5-8 klasių mokiniai šiais mokslo metais dalyvauja Šviečiamojoje gyvulininkystės programoje, kurią įgyvendina Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) ir Programos „Leader" ir žemdirbių mokymo metodikos centras (PLŽMMC). Programos tikslas - skatinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą gyvulininkyste.

Įgyvendinant programą mokinai bus supažindinti su visomis Lietuvoje paplitusiomis tradicinėmis gyvulininkystės šakomis: pienine ir mėsine galvijininkyste, kiaulininkyste, paukštininkyste, arklininkyste, avininkyste, ožkininkyste, kailine žvėrininkyste, triušininkyste ir bitininkyste, jų produktais. Taip pat su saugomomis senosiomis Lietuvos ūkinių gyvūnų veislėmis, gyvulininkystės specialistų rengimu, darbo šioje srityje galimybėmis.

Pasibaigus šviečiamajai veiklai, dalyvavusieji Programoje turės galimybę pademonstruoti, ką jie sužinojo apie gyvulininkystę, ir dalyvauti kūrybiniame konkurse.

Ylakių gimnazijos informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN