Baltų vienybės dienoje, Naujojoje Akmenėje – netikėti užsieniečiai

News: Life Style , 2017-09-25 17:14
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Praėjusį penktadienį Naujojoje Akmenėje, centrinėje L.Petravičiaus aikštėje, pirmąkart surengtoje Baltų vienybės dienos šventėje dalyvavo Aucės (Latvija) vietos savivaldybės oficiali delegacija. Tai Aucės vietos savivaldybės tarybos pirmininkė Vija Keršus ir šios tarybos narė Aucės mokyklos direktorė Indra Špela.

V.Keršus Baltų vienybės dienos proga į rajono centrą atvyko pirmąsyk kaip Aucės savivaldybės vadovė, iki šiol ji kelias kadencijas ėjo tarybos pirmininko Gintso Kaminskio pavaduotojos pareigas. Prieš kelias savaites G.Kaminskis išvyko dirbti į Rygą.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas kaimyninio Latvijos rajono vadovę pasveikino su nauju statusu ir įteikė puokštę rožių. Vėliau meras aprodė Naująją Akmenę kelioms dešimtims baltarusių. Mat atvykusi minėti Baltų vienybės dieną Aucės oficiali delegacija atsivežė ir keliasdešimt baltarusių iš Nesvyžiaus. Praėjusio savaitgalio dienomis Aucėje vyko miesto bičiulio Nesvyžiaus renginiai, į juos atvyko apie 130 baltarusių. Daliai jų pasisekė dalyvauti improvizuotoje ekskursijoje po Naująją Akmenę, kurią daugiau kaip valandą vedė pats Savivaldybės vadovas V.Mitrofanovas.


Savivaldybės administracijos ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė

Autorės nuotr. Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas kaimyninio Latvijos rajono vadovę Viją Keršus pasveikino su naujomis pareigomis.

Vieni svečiai iš Nesvyžiaus (Baltarusija) klausėsi koncerto, kiti – domėjosi amatininkų prekėmis.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN