Skuodo r., Ylakių gimnazijos mažuosius skaitytojus užbūrė „Lėlių teatro magija“

News: Life Style , 2017-10-17 00:11
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Spalio 6 dienos popietę Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešosios bibliotekos Ylakių filiale į du teatrinės edukacijos užsiėmimus sugužėjo per septyniasdešimt mažųjų skaitytojų. Netradicinius užsiėmimus vedė Klaipėdos lėlių teatro aktorės Renata Kutaitė - Raudonienė ir Monika Mikalauskaitė bei garso operatorius Paulius Vendelis.
Žaismingoje viktorinoje, rinkdami pliusiukus už teisingus atsakymus, vaikai pakartojo žinias apie teatrą, jo darbuotojus, lėlių gamybą iš pačių paprasčiausių priemonių: plastiko, medžiagos, medžio, kartono ir net popieriaus.
Staiga prakalbėjęs baltas popieriaus lapas „A4“ (toks pagrindinio personažo vardas) nustebino ir sužavėjo ne vieną užsiėmimo dalyvį. Jo plastiški judesiai, balso intonacija ir noras bendrauti privertė suklusti ir kartu keliauti į fantazijos pasaulį, kuriame kiekvieno rankose atgijo „A4“ draugai. Jie bėgo, šokinėjo, landžiojo, visaip judėjo, griuvinėjo, kol susirgę nukeliavo į sanatoriją. Kol visi „ligoniukai“ gydėsi, pas vaikus atskubėjo pirštininė lėlės galva, kuri ieškojo jai patinkančio kūno. Vaikų ištarti burtažodžiai pakvietė ir kotines lėles. Fantazija liejosi plačiai ir kiekvienas mažasis kūrėjas savo rankose šokdino vis kitokį nepaprastą personažą, o pirštininė lėlė netikėtai pavirto į marionetę. Plastiškais judesiais ir net apkabinimais paslaptingoji veikėja žingsniavo ištiestais vaikų delniukais. Vaikų didžiausiam džiaugsmui ši paslaptinga bibliotekos viešnia nutarė likti Ylakių miestelio bibliotekoje, nes vaikai pažadėjo ją lankyti, aprengti šiltais, spalvingais ir madingais rūbeliais ir kartu skaityti įdomiausias knygeles.
Teatrinės edukacijos „Lėlių teatro magija“ dalyviai: Ylakių vaikų lopšelio darželio priešmokyklinė vaikų grupė „Boružiukai“ ir mokytoja Rūta Freimutienė, Ylakių gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojos Aušra Račienė, Elida Daniuvienė, Nijolė Statkienė, Diana Kristutienė, Roma Pociuvienė ir Gedrūta Pečiulienė, nuoširdžiai dėkoja Klaipėdos lėlių teatro grupei ir Ylakių filialo bibliotekininkei Vilmai Miknienei už įdomų, magišką ir informatyvų kūrybinį projektą, už suteiktą puikią galimybę išbandyti naują veiklą, įgyvendinti kūrybinius sumanymus.

Mokytoja Aušra Račienė https://www.ylakiai.skuodas.lm.lt/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN