Lietuvos Akmenės rajono stalo teniso čempione – istorinis pasiekimas

News: Sport , 2021-05-18 18:10
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

2021 m. gegužės 7-9 dienomis Rietave vykęs Lietuvos stalo teniso čempionatas yra stipriausias ir prestižiškiausias renginys, į kurį patenka 32 stipriausi šalies sportininkai bei kompetentingiausi teisėjai.

Šauniosios Akmenės rajono sporto ambasadorės Karolina Kuznecova ir Gabrielė Strodomskytė su geru emocijų užtaisu išvyko atstovauti gimtąjį kraštą. Net tris dienas vykusiame čempionate buvo varžomasi individualiose, moterų ir vyrų dvejetų bei mišrių dvejetų rungtyse. Karolinai po atkaklių pogrupio susitikimų nepavykus patekti tarp 16 stipriausių sportininkių, teko tęsti kovą dėl 17-32 vietų. Tuo tarpu Gabrielė nusileido praeito čempionato vicečempionei Vitalijai Venckutei iš Kauno, bet įveikusi kitas dvi varžoves –Rusnę Vasarytę iš Mažeikių ir Jurgitą Grucytė iš Vilniaus, tęsė kovą stipriausiųjų šešioliktuke.

Kitame etape Karolina, įveikusi šiaulietę Skaivą Jovaišaitę, bet nusileidusi vilnietei Jurgitai Grucytei, užėmė 21-24 vietas bei pakartojo praėjusio čempionato rezultatą.

Stipriausiųjų šešioliktuke Gabrielė (29 vieta LSTA reitinge) susitiko su gerai pažįstama varžove iš Šalčininkų Veronika Romaško (40 vieta LSTA reitinge). Geras taktinis pasiruošimas ir tikėjimas savo žaidimo planu padėjo laimėti ir patekti į stipriausiųjų aštuntuką. Nepaisant to, jog ketvirtfinalyje buvo nusileista vėliau bronzą pelniusiai Marijai Mikalauskytei (14 vieta LSTA reitinge), pasiektas rezultatas leido Gabrielei įsirašyti į Akmenės rajono stalo teniso istorijos metraščius. 5-8 vieta Lietuvos stalo teniso čempionate yra aukščiausias Akmenės rajono stalo teniso pasiekimas.

Verta paminėti, jog atskirtu kvietimu teisėjauti čempionato kovoms vyko ir Akmenės rajono stalo teniso klubo „Mažoji raketė“ nariai Jonas Dvariškis bei Vladimir Golikov. Taigi, šiame čempionate Akmenės rajoną atstovavo net 5 asmenų delegacija: sportininkės, stalo teisėjai ir treneris.

Už stalo teniso puoselėjimą Akmenės rajone dėkojame Akmenės rajono savivaldybės administracijai, Akmenės rajono sporto centrui, „Saulėtekio“ progimnazijai ir Akmenės rajono stalo teniso klubui „Mažoji raketė.

Savaitgalis Rietave buvo kupinas aukščiausio lygio taktinių kovų, gražių taškų ir karštų emocijų. Sezonas dar nesibaigė, todėl grįžę namo džiaugiamės savo pasiekimais bei ruošiamės naujiems iššūkiams!



Stalo teniso mokytojas Lorenas Vismantas

Nuotraukoje: Akmenės rajono stalo tenisininkų delegacija (iš kairės Jonas Dvariškis, Karolina Kuznecova, Lorenas Vismantas, Gabrielė Stromomskytė ir Vladimir Golikov)

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/lietuvos-stalo-teniso-cempione-istorinis-pasiekimas/2988


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN