Kalėdų stebuklas – išmaniojo ekrane

News: Life Style , 2020-11-24 19:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Šiemet gražiausias žiemos šventes sutiksime netradiciškai – pasaulyje paplitęs virusas diktuoja naujas taisykles. Teks vengti susibūrimų su draugais ar net šeimos nariais, miestai nešurmuliuos kasmetinių mugių triukšmu, nevyks tradiciniai renginiai. Tačiau tai visiškai nereiškia, kad šventės bus liūdnos – šiuolaikinės technologijos leidžia susisiekti su artimais žmonėmis, esančiais bet kurioje pasaulio dalyje, o šiemet galėsite paskambinti ir pačiam Kalėdų seneliui!
Laura Šakurskytė-Žilinskienė ir jos „Meno artelės“ komanda kasmet, atėjus gruodžiui, kartu su Kalėdų seneliu lanko vaikus ir suaugusiuosius, tad kai paaiškėjo, kad šiemet tradicinis lankymas gali būti nesaugus, nusiminė visi.
„Bene liūdniausia buvo dėl mažųjų mūsų draugų. Vaiko širdelė ne visada supranta, kodėl vyksta vienokie ar kitokie pasikeitimai, todėl ir ištverti juos būna sunkiau. O juk kalbame apie Kalėdas!“ – sako Laura.
Ištikimai senelio padėjėjai kilo puiki mintis – o jei Kalėdų senis paskambintų visiems jo laukiantiems? O, kad būtų dar smagiau – tegu tai būna vaizdo skambutis, kurio metu galima ne tik pasikalbėti su seneliu, bet ir užduoti norimus klausimus, papasakoti, ką šiemet labiausiai norisi rasti po eglute.
Techninius sprendimus padėjo įgyvendinti ilgamečiai draugai – UAB „Persė“ komanda, kurią Laura ir senelis juokaudami vadina savo nykštukais. Greitai paruošta internetinė parduotuvė, sukurtos socialinių tinklų paskyros, kurios kasdien sulaukia daugybės laiškų iš vaikų.
Kalėdų senelio skambutis – kaip tai veikia?
Viskas veikia paprastai – internetiniame puslapyje www.skambinakaledos.lt pasirenkamas skambučio tipas (galima rinktis skambutį vaikui, šeimai, klasei, įmonei), patogiausias laikas ir atliekamas paslaugos apmokėjimas. Lieka tik laukti stebuklingos valandos, kai paskambins Kalėdų senelis.
Skambutis galimas naudojant patogiausią platformą – Facebook messenger, Skype arba Zoom. Skambutis – tikras, o ne įrašytas iš anksto, tad galėsite užduoti norimus klausimus ir bendrauti su Kalėdų seneliu! Taip pat, prisiminkite, kad senelis žino, ar buvote geras šiemet ir kokių dovanėlių laukiate!
Vaizdo skambučiai jau džiugina vaikus
Nors oficialus švenčių sezonas dar neprasidėjo, Kalėdų senelio darbų sąrašas kasdien darosi vis pilnesnis! Vaizdo skambučiai džiugina vaikus jau nuo lapkričio vidurio.
Viena pirmųjų išbandžiusių šią paslaugą – Agnės šeima. Agnė pasakoja, kad Kalėdų senelio skambutis jos dukrelei Amelijai buvo išties išskirtinė patirtis: „tuo metu, kai sužinojome apie šią galimybę, visa šeima buvome saviizoliacijoje, tad nusprendėme, kad toks Kalėdų senelio skambutis bus puiki pramoga ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiems. Buvo labai smagu kartu laukti skambučio, o vaikų reakcijos, išvydus tikrą Kalėdų senelį savo ekrane – neįkainojamos! Amelija buvo sužavėta, kad senelis žino, apie jos svajonę tapti balerina“.
Dviejų mergaičių mama Alvyda dalinosi, kad jos dukrelės nepaprastai laukė senelio skambučio. „Pranešiau vaikams iš anksto, kad rytoj skambins Kalėdų senelis. Mergaitės buvo ir sutrikusios, ir laimingos, o kai pamatė, kad tai bus vaizdo skambutis visai neteko žado. Viską vainikavo šokinėjimas ant lovos!“.
Sulaukti skambučio iš Kalėdų senelio galima iki pat metų pabaigos
„Smagu, kad šia galimybe susidomėjo ne tik tie, kuriuos lankome kasmet. Viena iš mamyčių net papasakojo apie savo patirtį pažįstamiems, o šie nusprendė padaryti šventę visai darželio grupei“ – sako projekto idėjos autorė Laura.
Projektas veiks iki pat metų pabaigos, organizatoriai neatmeta galimybės Kalėdų senelio vaizdo skambutį norintiems pasiūlyti ir kitąmet.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN