Kuršėniškiai dalyvavo sąskrydyje „Su Lietuva širdy“

News: Life Style , 2019-08-07 21:43
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąskrydis „Su Lietuva širdy“ tradiciškai jau dvidešimt devintą kartą vyko Ariogaloje, Dubysos slėnyje 2019 m. rugpjūčio 3 dieną. Gausus būrys kuršėniškių – buvę tremtiniai, jaunieji šauliai, skautai, Lietuvių kalbos draugijos nariai uždegė žvakutes prie „ Paminklo partizanams, žuvusiems už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę“ Kuršėnuose, dalyvavo eisenoje. Sąskrydis prasidėjo Šv. Mišiomis, šventės atidaryme dalyvavo Prezidentas Gitanas Nausėda, koncertavo jungtinis tremtinių choras, dainininkas Romas Dambrauskas. Partizanų stovykloje vyko istorinės rekonstrukcijos, „Misija Sibiras 2019“ palapinė, jomis labai domėjosi jaunimas. Daug žiūrovų sutraukė ir „Diskusijų palapinė“, kurioje buvo eksponuojama paroda „Lietuviai Kengyro sukilime. 1954 gegužės 16 – birželio 25“, LK viršila Ernestas Kuckailis pristatė savo penktąją knygą „Deklaracija“. LR Seimo narys Arvydas Anušauskas savo knygą „Aš esu Vanagas“. Filmo „Misija Sibiras’18. Surasti savus“ demonstravimas sulaukė jaunųjų žiūrovų dėmesio, nes daugelis svajoja dalyvauti ekspedicijoje. Visuose kampeliuose tarpusavyje bendravo likimo broliai ir sesės- seniai besimatę tremtiniai turėjo apie ką pakalbėti, prisiminti savo sunkią jaunystę, išgyventus sunkumus. Deja, bet susitikimai retėja – pirmajame sąskrydyje dalyvavo 80. 000 dalyvių, o 2019 metais tik 5.000.

Kuršėniškiai didžiuojasi, susitikę su Prezidentu, nusifotografavę prisiminimui, jo sutuoktinei Dianai Nausėdienei padovanoję savo rankomis megztą trispalvį šaliką, nuoširdžiai dėkoja Alfredui Jonuškai, visiems, prisidėjusiems prie šios kilnios misijos.


Marytė Šadlauskienė, Lietuvos Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kuršėnų filialo pirmininkė
Nuotraukos Kamilės Jonaitytės, Vidos Ragauskienės


šaltinis: https://kursenai.lt/2019/08/05/kurseniskiai-dalyvavo-saskrydyje-su-lietuva-sirdy-nuotraukos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN